Kaкви су ђаци били Пушкин, Бил Гејтс, Толстој, Чехов, Ајнштајн, Њутн…

8 јуна, 2017

Многи од великих умова нису сасвим блистали у школи. Напротив, често су се дружили са „двојкама“ (које су некад биле непрелазне оцене).
Ево неколико генијалних „двојкаша“.
АЛЕKСАНДАР СЕРГЕЈЕВИЧ ПУШKИН (1799-1837) је Завршио славни Царскоселски лицеј кроз који су прошли многи руски велики умови , научници, писци. Пушкин је као ђак много читао, интерсовао се за све што је било ново, али математику није разумевао и увек је из тог предмета добијао двојку.
Али то није сметало Александру Сергејивичу да постане најбољи од најбољих руских писаца.
БИЛ ГЕЈТС (1955) је у школи био вечити двојкаш. Очајни родитељи су обећавали да сину за сваку добијену петицу „дебело“ плате, али ни то није помогло, па су тако новац за те намене уштедели.

ЛАВ НИKОЛАЈЕВИЧ ТОЛСТОЈ (1828-1910)
Никад није стекао диплому факултетског образовања. Са 9 година остао је сироче, и многобројни старатељи – рођаци се нису претрзали у мажењу младог грофа, напртоив, често су му се ругали због слабог успеха у школи. На унивеерзитету Толстој је остао на другој години јер није успео да положи испите из историје и немачког језика.

ТОМАС ЕДИСОН (1847-1931)
Будућег славног изумитеља и милионара избацили су из школе као безнадежан случјај „за стицање било каквог знања.“ Обавезу његовог образовања уместо школе преузела је мајка и у томе је, зар је потребно подсећати, сасвим усепла.
АНТОН ПАВЛОВИЧ ЧЕХОВ (1860 -1904)
Два пута је током школовања поновљао: у трећем разреду –због слабих оцена из аритметике и географије,а у петом-због двојке из старогрчког језика коју никако није могао поправити.Замимљиво је да из руског језика будући велики светски писац никад није заблисато нити је добио петицу, па му је маскимална оцена из овог предмета била тек четворка.Али кад се уписао на Медицински факултет и почео да пише приче, Антон Павлович се представио у сасвим другом виду.

АЛБЕРТ АЈНШТАЈН (1879-1955)
У данашње време, више је него сигурно, овог генија, будућег изумитеља терорије реалтивитета, разврстали би , најблаже речено, у неку школу за децу са посебним потребама.
ИСАK ЊУТН (1643-1727)
Није му „ишла„ математика, а ни физика. Све у свему, Њутн је био један од најгорих ђака у школи.
ВИНСТОН ЧЕРЧИЛ (1874 -1965 )
Сматрали су га за једног од најглупљих ученика у разреду. Мрзео је наставу, а због констатног неуспеха одстранили су га са изучавања старогрчког и латинског језика, али ипак, због тога му „нису потонуле све лађе“. Нобелова награду за књижевност коју је Черчил добио (1953) шокирала би његове средњошколке професоре, али на несрећу, или, можда, на њихову срећу, то нису доживели.
 
Извор: kerefeke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Kaкви су ђаци били Пушкин, Бил Гејтс, Толстој, Чехов, Ајнштајн, Њутн…"

  1. Jole каже:

    Za ostale ne znam, ali Bil Gejts je bio odličan u srednjoj školi (GPA mu je bio skoro 4.0), sa takvim ocenama je i upisao Hardvard gde je bio jedan od najtalentovanijih studenata ali je napustio faks jer je smatrao da nema vremena za gubljenje kada je u pitanju razvoj kompjuterske tehnologije, i bio je u pravu.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама