Kakvi su rezultati male mature i da li su đaci imali veliku tremu

29 juna, 2021

Mali maturanti polagali su završni ispit 23, 24, i 25. juna, a preliminarni rezultati bili su dostupni u subotu, 26. juna. Zbog poteškoća u radu sajta Moja srednja škola, đaci i roditelji nisu odmah mogli da pristupe rezultatima testova, pa su se mnogi od njih uputili u matične škole, kako bi tamo dobili informacije.

U OŠ “Janko Veselinović” na Voždovcu kažu da je prijemni protekao regularno, bez nepravilnosti.

“Možemo slobodno da kažemo da su učenici bili zadovoljni, jer je težina testa bila u skladu sa modelom nastave koji su u školskoj godini za nama imali. Hibridni model, gde su đaci deo nastave pohađali kod kuće, a deo u školi, bio je izazov i za učenike i za nastavnike.” – kaže za Zelenu učionicu Dragan Stanković, direktor OŠ “Janko Veselinović”

On kaže da su se tokom prethodne školske godine nastavnici fokusirali na one ključne nastavne jedinice, te da su đaci bili ohrabreni i najavom da će završni test biti lakši od probnog.

“Maturanti su se ozbiljno pripremali, a rezultati probnog testa i najava da će završni ipak biti malo lakši doprineli su tome da trema ove godine bude, rekao bih, manja nego što je to bilo prethodnih godina.” – kaže naš sagovornik.

On dodaje i da je u ovoj voždovačkoj školi maturski ispit polagalo ukupno 124 đaka, a stiglo im je 30 žalbi. Prvostepena komisija je na njih odgovorila, a neke su bile rezultat greške sistema.

“Ako je olovka bila malo slabija, pa je zaokružen odgovor mašini nedovoljno vidljiv, može se desiti da taj odgovor ne bude priznat. Zato je komisija tu da reši ovakve situacije.” – objašnjava direktor ove voždovačke škole.

Preliminarni rezultati kažu da su u ovoj školi maturanti u proseku imali 15,99 poena iz srpskog, 14,65 iz matematike i 16,12 iz kombinovanog testa, koji nosi najveći broj bodova.

Drugostepena komisija je danas, tako da će konačni rezultati ispita u svim školama biti poznati sutra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama