Казне за родитеље насилних ђака

јун 13, 2017

Министарство просвете интензивно ради на новим законским решењима јер је, кажу, садашња регулатива блажа него што потребе налажу – Предложиће да се јасно дефинишу озбиљне опомене за родитеље, условне и новчане казне

nasilje

За насиље у школама нулта толеранција

Откако је ђак ошамарио професорку у младеновачкој Техничкој школи, а наставник Четрнаесте београдске гимназије остао без посла и лиценце иако суд није потврдио да ли је књигом ударио ученицу или о клупу – дамар који пулсира просветним круговима не слаби. На кровни Закон о основама система образовања и васпитања упиру прстом оштећени који сматрају да су жртве мањкавог прописа, али и надлежни кројачи нових законских решења обећавајући да насиље у школама неће толерисати.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја интензивно ради на новим законским решењима јер је садашња законска регулатива блажа него што потребе налажу, кажу за „Политику” из кабинета министра просвете Младена Шарчевића. Примећују да су установама потребни већа одлучност и овлашћења, како би могле да предлажу другим државним органима да предузму одређене мере. И то нарочито када је реч о тежим повредама обавеза ученика поводом којих школа може да води само дисциплинске поступке.
Аутор: Миленија Симић-Миладиновић
Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Казне за родитеље насилних ђака"

  1. aleksandra каже:

    ODGOVORNOST RODITELJA JE OSNOV ZA SPRECAVANJE NAVEDENIH DOGADJAJA.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама