Kazne za roditelje nasilnih đaka

13 juna, 2017

Ministarstvo prosvete intenzivno radi na novim zakonskim rešenjima jer je, kažu, sadašnja regulativa blaža nego što potrebe nalažu – Predložiće da se jasno definišu ozbiljne opomene za roditelje, uslovne i novčane kazne

nasilje

Za nasilje u školama nulta tolerancija

Otkako je đak ošamario profesorku u mladenovačkoj Tehničkoj školi, a nastavnik Četrnaeste beogradske gimnazije ostao bez posla i licence iako sud nije potvrdio da li je knjigom udario učenicu ili o klupu – damar koji pulsira prosvetnim krugovima ne slabi. Na krovni Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja upiru prstom oštećeni koji smatraju da su žrtve manjkavog propisa, ali i nadležni krojači novih zakonskih rešenja obećavajući da nasilje u školama neće tolerisati.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja intenzivno radi na novim zakonskim rešenjima jer je sadašnja zakonska regulativa blaža nego što potrebe nalažu, kažu za „Politiku” iz kabineta ministra prosvete Mladena Šarčevića. Primećuju da su ustanovama potrebni veća odlučnost i ovlašćenja, kako bi mogle da predlažu drugim državnim organima da preduzmu određene mere. I to naročito kada je reč o težim povredama obaveza učenika povodom kojih škola može da vodi samo disciplinske postupke.
Autor: Milenija Simić-Miladinović
Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Kazne za roditelje nasilnih đaka"

  1. aleksandra kaže:

    ODGOVORNOST RODITELJA JE OSNOV ZA SPRECAVANJE NAVEDENIH DOGADJAJA.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama