Кико (Chicco) селфи телефон – Ко би помислио да селфи може бити едукативан?

12 новембра, 2020

 „Дечија игра није ствар разоноде, већ његова основна активност са којом боље расте.” – Chicco

Да ли ваша беба има телефон? Како то мислите нема? Можда би било добро да јој купите? Не, не. Не прави телефон. Дечји телефон који прича и пева. Едукативну играчку намењену узрасту од 6 месеци до 3 године. Играчку коју ће радо користити јер коначно има телефон, као мама и тата, а неће знати да сте га „преварили“ да учи нове и корисне ствари (ах то родитељство).

Селфи телефон осмислио је Chicco у свом чувеном истраживачком центру. У сарадњи са родитељима Центар прати развој беба и мале деце. Његови стручњаци бележе менталне, физичке, емоционалне и друштвене потребе деце како би установили шта им је најпотребније. Отуд и све оне згодне ствари као што су флашице против штуцања или столица за храњење бебе.

Chicco селфи телефон је играчка дизајнирана да стимулише бебина чула. Има 6 дугмића са бројевима и 4 светла. Испушта и звук, али не онај пискутави већ благе јачине, па вас неће нервирати стално свирање.

Деца обожавају да имитирају шта мама и тата раде, јер имитацијом заправо уче. Обично у такве радње пружају сав свој труд. У време селфија можете да искористите ову активност прављења фотографија и стимулишете развој свога детета. Chicco селфи телефон развија координацију између руке и очију значајну за рани развој бебе. Забавља дете тако што ради и механички – притиском на црвено дугме којим дете слика селфи, оно активира ролер на којем су 4 слике меде. Како дете „слика“ са сваким притиском дугмета слике се мењају једна за другом.

Овај телефончић је величине за малу бебину руку и тежак је само 200 грама. Такође, не заузима много простора, па је лако је да га убаците у торбу са пеленама или корпу од колица. Беба ће уживати играјући се телефоном чак и у шетњи, јер се лако качи за колица траком коју добијате уз телефончић.

Направљен је од издржљиве пластике. На Амазону сам прочитала коментар неке Немице на овај производ – она каже да га је дете пар пута испустило, а телефон се није разбио.

Ова играчка за кобајаги игру је двојезичка. Са њом беба може да научи своје прве речи и реченице на српском и енглеском језику. Испушта више од 50 фраза, звукова из природе и песмица. Учи бебу првим бројевима, именима животиња и њиховим звуцима – свему ономе што највише занима децу тог узраста.

Игра је кључна активност са којом беба спознаје свет и саму себе. Она, такође, детету омогућава да стекне нове вештине, да учи једноставније, брже и више. Едукативне играчке су незаобилазан помоћник на том путу.

Аутор: Мариа Милојковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама