Kiko (Chicco) selfi telefon – Ko bi pomislio da selfi može biti edukativan?

12 novembra, 2020

 „Dečija igra nije stvar razonode, već njegova osnovna aktivnost sa kojom bolje raste.” – Chicco

Da li vaša beba ima telefon? Kako to mislite nema? Možda bi bilo dobro da joj kupite? Ne, ne. Ne pravi telefon. Dečji telefon koji priča i peva. Edukativnu igračku namenjenu uzrastu od 6 meseci do 3 godine. Igračku koju će rado koristiti jer konačno ima telefon, kao mama i tata, a neće znati da ste ga „prevarili“ da uči nove i korisne stvari (ah to roditeljstvo).

Selfi telefon osmislio je Chicco u svom čuvenom istraživačkom centru. U saradnji sa roditeljima Centar prati razvoj beba i male dece. Njegovi stručnjaci beleže mentalne, fizičke, emocionalne i društvene potrebe dece kako bi ustanovili šta im je najpotrebnije. Otud i sve one zgodne stvari kao što su flašice protiv štucanja ili stolica za hranjenje bebe.

Chicco selfi telefon je igračka dizajnirana da stimuliše bebina čula. Ima 6 dugmića sa brojevima i 4 svetla. Ispušta i zvuk, ali ne onaj piskutavi već blage jačine, pa vas neće nervirati stalno sviranje.

Deca obožavaju da imitiraju šta mama i tata rade, jer imitacijom zapravo uče. Obično u takve radnje pružaju sav svoj trud. U vreme selfija možete da iskoristite ovu aktivnost pravljenja fotografija i stimulišete razvoj svoga deteta. Chicco selfi telefon razvija koordinaciju između ruke i očiju značajnu za rani razvoj bebe. Zabavlja dete tako što radi i mehanički – pritiskom na crveno dugme kojim dete slika selfi, ono aktivira roler na kojem su 4 slike mede. Kako dete „slika“ sa svakim pritiskom dugmeta slike se menjaju jedna za drugom.

Ovaj telefončić je veličine za malu bebinu ruku i težak je samo 200 grama. Takođe, ne zauzima mnogo prostora, pa je lako je da ga ubacite u torbu sa pelenama ili korpu od kolica. Beba će uživati igrajući se telefonom čak i u šetnji, jer se lako kači za kolica trakom koju dobijate uz telefončić.

Napravljen je od izdržljive plastike. Na Amazonu sam pročitala komentar neke Nemice na ovaj proizvod – ona kaže da ga je dete par puta ispustilo, a telefon se nije razbio.

Ova igračka za kobajagi igru je dvojezička. Sa njom beba može da nauči svoje prve reči i rečenice na srpskom i engleskom jeziku. Ispušta više od 50 fraza, zvukova iz prirode i pesmica. Uči bebu prvim brojevima, imenima životinja i njihovim zvucima – svemu onome što najviše zanima decu tog uzrasta.

Igra je ključna aktivnost sa kojom beba spoznaje svet i samu sebe. Ona, takođe, detetu omogućava da stekne nove veštine, da uči jednostavnije, brže i više. Edukativne igračke su nezaobilazan pomoćnik na tom putu.

Autor: Maria Milojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama