Kisić: “Ne može da se desi da ovaj dečak bude pušten”

12 maja, 2023

Prošlo je devet dana od tragičnog događaja u kom je stradalo osmoro dece i čuvar škole. I dalje su i Srbija i region u stanju šoka, a pitanje koje se postavlja jeste šta će biti s dečakom koji je masakr počinio. Zakon kaže da nije krivično odgovoran, a javnost, naročito učenici škole koju je pohađao, uznemireni su.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je juče za TV K1 da “ne može da se desi da on bude pušten”.

– Dečak je trenutno u zdravstvenoj ustanovi, na dečjoj psihijatriji. Svakodnevno smo u kontaktu sa njegovom porodicom. Kratak je vremenski period prošao od tragedije i biće se dugo u kontaktu. Tako je u svakom pojedinačnom slučaju. Ne može da se desi da ovaj dečak bude pušten. On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen. Nije ništa tako jednostavno.” – rekla je Kisić.

Ona je dodala i da se govorilo mnogo o prevenciji, ali da je u ovom slučaju bilo teško prevenirati jer nismo pronašli uzroke.

– Dete je iz socijalno kompetentne porodice visokobrazovanih roditelja koji lepo zarađuju, i to pokazuju sve procene centra za socijalni rad. Tiršova je zbog saniranja rane na usni pre dve godine, zbog potencijalnog vršnjačkog nasilja, obavestila policiju i odmah se uključio centar za socijalni rad i obavio nadzor. Kao što je dugo postojao niz okidača koji su doveli do ovoga, i procene veštaka različitih oblasti trajaće duži vremenski period – rekla je Darija Kisić za televiziju K1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama