Кисић: Школе спремне за онлајн, надамо се да неће доћи до тога

Школски систем је од почетка школске године спреман за комплетно држање онлајн наставе, али се надамо да до тога неће доћи, изјавила је чланица Кризног штаба др Дарија Кисић Тепавчевић.

„Школски систем је спреман, али и даље имамо наду, жељу и вољу, када видимо колико је успело да се сачува и спречи преношење вируса у школској средини. Надамо се да до тога неће доћи, али све од нас зависи”, рекла је Кисић Тепавчевић.

Он је похвалила и децу и наставнику што поштују прописане мере.

Додала је да се тачно зна какве су мере у зависности од ситуације, односно ако се деси да су два епидемиолошки повезана случај у једном одељењу, то аутоматски значи да читаво то одељење, прелази на онлајн наставу.

Са друге стране, сада је ситуација да је 10 случајева у Београду, али у различитим школама.

„То су различите ситуације, али епидемиолошка ситуација се даноноћно прати. Свима треба да нам је на првом месту месту борба са вирусом”, рекла је Кисић.

Чланица Кризног штаба докторка Дарија Кисић Тепавчевић каже да није поборник пооштравања казнене политике када су у питању здравље и поштовање мера, али да то очигледно даје добре резултате.

„То је очигледно у подсвести људи и фунцкионисе без обзиа што није разумљиво. Није размно да би неко носио маску на местима где је повећан ризик само зато да не би платио, али ако је то начин да не оболевамо и да се не шири вирус онда то очигледно јесте решење”, рекла је Кисић Тепавчевић на конференцији за медије.

Ипак, изразила је убеђење да нам то није потребно пошто је жеља за сопственим здрављем много боља од било које казне.

„Највећа казна за неког је да се разболи”, напоменула је она, преноси Танјуг.

Каже да је саобраћај добар пример, пошто је приметила да возачи много више поштују саобраћајне прописе када знају да су постављене саобраћајне камере.

Извор: Политика