Knjige na popustu u Kreativnom centru povodom Svetskog dana muzike

jun 21, 2020

Muzika ima ogroman značaj za razvoj deteta. Istraživanja su pokazala da deca koja slušaju muziku dok uče lakše pamte i reprodukuju sadržaje od one dece koja uče u tišini. Muzika je u stanju da prenese kompleksnost emocija i da posebno stidljivom ili uplašenom detetu pomogne da se izrazi.

Svetski dan muzike proslavlja se 21. juna, a ideja o tome da muzika dobije svoj dan nastala je 1976. godine u Francuskoj, kada je jedan američki muzičar, tada zaposlen na francuskom radiju, predložio celonoćnu muzičku proslavu prvog dana leta, koji je najduži dan u godini. Prva proslava pod nazivom Festival muzike održana je 21. juna 1982. u Parizu. Od tada do danas Svetski dan muzike obeležava se širom sveta.

Proslavite Svetski dan muzike tako što ćete deci pustiti muziku koju vi volite da slušate, a potom ih zamolite da ona pokažu vama šta je to što se njima dopada. Pored slušanja muzike, možete i vi i dete da pročitate neku dobru knjigu koja se odnosi na tu temu.

U želji da obeleži Svetski dan muzike i prvi dan leta, izdavačka kuća Kreativni centar izdvojila je osam odličnih knjiga čija je tema muzika, a namenjene su različitim uzrastima.

Knjige su snižene 30% od petka, 19. juna do ponedeljka, 22. juna, a možete ih kupiti u Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu (Makedonska 30), kao i na sajtu https://kreativnicentar.rs/akcije.php

Peca svira džez

Peca se sa svojim saksofonom uputio u Nju Orleans, grad džeza. Nadao se da će tamo upoznati nekoga s kim će moći da svira. I zaista, ubrzo su mu se pridružili sjajni muzičari. Prelistavajući ovu zvučnu knjigu i pritiskajući prstom označene kružiće, dete će se upoznati s bogatstvom zvukova različitih instrumenata koji učestvuju u izvođenju džez muzike i uživati u zvucima džeza.

Pop-rok

Ljubitelji muzike uživaće uz knjigu Pop-rok, koja će ih povesti na putovanje kroz istoriju muzike i upoznati sa 40 legendarnih muzičkih grupa i izvođača – od Elvisa Prislija i Stonsa do francuskog dvojca Daft Pank, pokretača moderne elektronske muzike. Čitaoce očekuju biografije i repertoari muzičara, izbor najčuvenijih albuma, hitova, slavnih koncerata, kao i stavovi muzičara i njihovo delovanje na društvenoj sceni.

Sazvežđe violina

Ana je nosila naočare za čitanje nota samo dok svira. Imala je pankersku frizuru, volela je Mocarta i grupu Kleš. Tijana, njena cimerka, volela je Vivaldija, Zagora i – Anu. Zajedno, čekao ih je veliki obećani svet muzike, koncerata, putovanja, slave… Ovo je nežna i uzbudljiva priča o odrastanju u vreme pojave grandža, prvih video-igrica i zlokobnog prelivanja borbe dobra i zla iz stripova u pravi život.

Muzika traži uši

Ovo je knjiga koja se pamti po duhovitosti i dosetljivosti nagrađivanog autora Dejana Aleksića. Junaci ovih priča sanjaju da su tamo neki Žak, oduševljavaju se na francuskom, zaljubljenici su u knjige, pa čitanjem isteruju bube iz glave, razmišljaju o svojoj manjosti i većosti i o tome kako da pojedu ručak od reči. Povrh svega, redovno peru uši da Muzika ne bi napustila ovaj svet.

Narodne pesme i igre

Ova zbirka narodnih pesama s notnim zapisima namenjena deci, roditeljima, vaspitačima i učiteljima nastala je u želji da se najmlađima prenese pravo bogatstvo izvorne muzičke baštine. Pesme su pažljivo odabirane po tonskom opsegu, sadržaju i izboru pratećih igara tako da odgovaraju sposobnostima dece od najmlađe uzrasne grupe u vrtiću, pa do predškolaca i mlađih osnovaca. Uz svaku knjigu dobija se kompakt disk na kojem se nalaze sve pesme.

Time after time

Život je bio dovoljno komplikovan za Moli i Bet i pre nego što su prošle kroz tajanstvena vrata koja su ih odvela u leto daleke 1984. godine – u doba kada su njihovi roditelji bili tinejdžeri i ludovali za čudnim frizurama, garderobom sa širokim naramenicama i hitovima Sindi Loper. Iako nije bilo lako snaći se u tom čudnom svetu bez mobilnih telefona i interneta, dve drugarice su krenule u pravu avanturu i potragu za Betinom mamom, koja je u tom trenutku bila trinaestogodišnja devojčica.

Braća metalci

Debeljuškasti Hari i zelenooki Vile imaju mnogo više zajedničkog nego što je to na prvi pogled izgledalo – pre svega ljubav prema hevi metalu. Njihovi muzičarski snovi počeli su da se ostvaruju kada su upoznali Iračanina Hašemija, ali situacija postaje napeta kada u njihov život ulaze zloslutne Kobre, koje smatraju da Norveška pripada isključivo Norvežanima.

Muzičar s cilindrom i cvetom na reveru

Radoznala Sanja bez prestanka nešto zapitkuje. Tolika pitanja traže odgovore − gde to list, nošen vetrom, putuje, gde snovi borave kad je ona budna? Glavni junak jedne zaboravljene knjige odlučuje da joj pomogne. I tako otpočinje ova priča namenjena mlađim osnovcima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama