Књиге на попусту у Креативном центру поводом Светског дана музике

21 јуна, 2020

Музика има огроман значај за развој детета. Истраживања су показала да деца која слушају музику док уче лакше памте и репродукују садржаје од оне деце која уче у тишини. Музика је у стању да пренесе комплексност емоција и да посебно стидљивом или уплашеном детету помогне да се изрази.

Светски дан музике прославља се 21. јуна, а идеја о томе да музика добије свој дан настала је 1976. године у Француској, када је један амерички музичар, тада запослен на француском радију, предложио целоноћну музичку прославу првог дана лета, који је најдужи дан у години. Прва прослава под називом Фестивал музике одржана је 21. јуна 1982. у Паризу. Од тада до данас Светски дан музике обележава се широм света.

Прославите Светски дан музике тако што ћете деци пустити музику коју ви волите да слушате, а потом их замолите да она покажу вама шта је то што се њима допада. Поред слушања музике, можете и ви и дете да прочитате неку добру књигу која се односи на ту тему.

У жељи да обележи Светски дан музике и први дан лета, издавачка кућа Креативни центар издвојила је осам одличних књига чија је тема музика, а намењене су различитим узрастима.

Књиге су снижене 30% од петка, 19. јуна до понедељка, 22. јуна, а можете их купити у Клубу књижари Креативни центар у Београду (Македонска 30), као и на сајту https://kreativnicentar.rs/akcije.php

Пеца свира џез

Пеца се са својим саксофоном упутио у Њу Орлеанс, град џеза. Надао се да ће тамо упознати некога с ким ће моћи да свира. И заиста, убрзо су му се придружили сјајни музичари. Прелиставајући ову звучну књигу и притискајући прстом означене кружиће, дете ће се упознати с богатством звукова различитих инструмената који учествују у извођењу џез музике и уживати у звуцима џеза.

Поп-рок

Љубитељи музике уживаће уз књигу Поп-рок, која ће их повести на путовање кроз историју музике и упознати са 40 легендарних музичких група и извођача – од Елвиса Прислија и Стонса до француског двојца Дафт Панк, покретача модерне електронске музике. Читаоце очекују биографије и репертоари музичара, избор најчувенијих албума, хитова, славних концерата, као и ставови музичара и њихово деловање на друштвеној сцени.

Сазвежђе виолина

Ана је носила наочаре за читање нота само док свира. Имала је панкерску фризуру, волела је Моцарта и групу Клеш. Тијана, њена цимерка, волела је Вивалдија, Загора и – Ану. Заједно, чекао их је велики обећани свет музике, концерата, путовања, славе… Ово је нежна и узбудљива прича о одрастању у време појаве гранџа, првих видео-игрица и злокобног преливања борбе добра и зла из стрипова у прави живот.

Музика тражи уши

Ово је књига која се памти по духовитости и досетљивости награђиваног аутора Дејана Алексића. Јунаци ових прича сањају да су тамо неки Жак, одушевљавају се на француском, заљубљеници су у књиге, па читањем истерују бубе из главе, размишљају о својој мањости и већости и о томе како да поједу ручак од речи. Поврх свега, редовно перу уши да Музика не би напустила овај свет.

Народне песме и игре

Ова збирка народних песама с нотним записима намењена деци, родитељима, васпитачима и учитељима настала је у жељи да се најмлађима пренесе право богатство изворне музичке баштине. Песме су пажљиво одабиране по тонском опсегу, садржају и избору пратећих игара тако да одговарају способностима деце од најмлађе узрасне групе у вртићу, па до предшколаца и млађих основаца. Уз сваку књигу добија се компакт диск на којем се налазе све песме.

Time after time

Живот је био довољно компликован за Моли и Бет и пре него што су прошле кроз тајанствена врата која су их одвела у лето далеке 1984. године – у доба када су њихови родитељи били тинејџери и лудовали за чудним фризурама, гардеробом са широким нараменицама и хитовима Синди Лопер. Иако није било лако снаћи се у том чудном свету без мобилних телефона и интернета, две другарице су кренуле у праву авантуру и потрагу за Бетином мамом, која је у том тренутку била тринаестогодишња девојчица.

Браћа металци

Дебељушкасти Хари и зеленооки Виле имају много више заједничког него што је то на први поглед изгледало – пре свега љубав према хеви металу. Њихови музичарски снови почели су да се остварују када су упознали Ирачанина Хашемија, али ситуација постаје напета када у њихов живот улазе злослутне Кобре, које сматрају да Норвешка припада искључиво Норвежанима.

Музичар с цилиндром и цветом на реверу

Радознала Сања без престанка нешто запиткује. Толика питања траже одговоре − где то лист, ношен ветром, путује, где снови бораве кад је она будна? Главни јунак једне заборављене књиге одлучује да јој помогне. И тако отпочиње ова прича намењена млађим основцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама