Knjige za đake kao odlična podrška učenju – 5 izdanja sniženo 50%

1 septembra, 2022

Najvažniji datum u godini za svakog đaka upravo je ovaj današnji – 1. septembar. Oni koji prvi put sedaju u klupe pitaju se šta ih čeka u toj toliko hvaljenoj školi, dok ovi drugi, iskusniji, traže načine da im škola bude manje stresna, a da gradivo savladaju lakše i brže. Roditeljima je najvažnije da vide trud i da njihovi đaci nauče da organizuju svoje vreme i razviju unutrašnju motivaciju.

Za sve njih, Kreativni centar pripremio je prikladna izdanja koja će im pomoći da prevaziđu izazove ove školske godine.

Ove knjige će do utorka 6. septembra na sajtu Kreativnog centra kao i u knjižarama moći da se kupe po 50% nižoj ceni. I druga izdanja koja su deo akcije mogu biti odlična podrška đacima i roditeljima, a kompletnu ponudu pogledajte ovde: https://kreativnicentar.rs/akcije.php?pa=231

Šta sve Ana zna… POLAZAK U ŠKOLU (6+)

Ana je mnogo toga naučila u vrtiću, ali u školi je čeka još dosta zanimljivosti. Ana najviše voli kada s drugarima nešto zajedno napravi. Pažljiva je na času i uvek pita kada joj nešto nije jasno. A koje knjige Ana najradije pozajmljuje u školskoj biblioteci? Koje igre voli da igra s drugarima? Škola je baš uzbudljiva i Ana se raduje svakom novom danu.

Iz ove knjige autora Simeona Marinkovića deca će naučiti bitna pravila ponašanja koja su u vezi sa polaskom u školu. Mali čitaoci će saznati da je važno da ujutru ustanu na vreme, da se sami spreme i obuku, kao i da doručkuju pre polaska u školu. Naučiće da na času treba biti pažljiv, slušati druge i tražiti reč podižući ruku. Otkriće da u školi postoji biblioteka, divno mesto na kojem Ana provodi vreme. Osim pravila koja važe na časovima, deca će, uz Aninu pomoć, saznati i neka važna pravila ponašanja tokom igre u školi. Pročitaće da je u igri bitna saradnja i da se drugarima treba izviniti ako negde pogreše. Vedrim ilustracijama i jasnim savetima ova knjiga može pomoći detetu da bolje prihvati školu i da se lakše snađe u njoj.

Princezin globus (7+)

Sofija polazi u školu. Svi u kraljevstvu uzbuđeni su i srećni, samo se Sofija snuždila. Nova radna soba, sto, lampa i stolica, pa čak ni svečana haljinica koju je spremao Mali Žika, nisu je oraspoložili. Šta li je uopšte čeka u toj školi i koje su to nove obaveze o kojima svi pričaju?, pitala se neprekidno.

Knjiga Princezin globus Vesne Aleksić deo je edicije Princeza Sofija koja je namenjena čitaocima početnicima i, shodno tome, dizajnersko i tehničko oblikovanje prilagođeno je potrebama onih koji tek ovladavaju ovom veštinom – u knjigama su zastupljeni veći font i prored kako bi se deci olakšalo čitanje.

PlanUM dnevnik (10+)

Zdrave navike stiču se od malih nogu i predstavljaju osnovu za uspeh u životu. Dobra organizacija je potrebna svima, a pre svega deci. Školske obaveze se povećavaju kako dete raste i često mogu biti veoma stresne za one koji nemaju radne navike. Zbog toga su učenicima potrebne dobre veštine planiranja da bi bili uspešni u školi, a i kasnije. Korišćenje ovog planera im može biti od velike pomoći.

Osim što će deci i mladima pomoći da poboljšaju pažnju, formiraju radne navike, otkriju svoje talente i veštine i prepoznaju lične sklonosti i kvalitete, PlanUM dnevnik Aleksandre Šarović Atanasovske će podsticati roditelje da s detetom otvoreno razgovaraju o njegovim željama, potrebama, planovima, strahovima, dilemama i na taj način će doprineti razvijanju iskrenijeg i dubljeg međusobnog odnosa.

Vodič za bolji uspeh u školi (11+)

Od onih koji muče muku sa školom do đaka generacije – svi se bar ponekad osećaju preopterećeno, nemotivisano ili im je naprosto dosta učenja. Dobra vest glasi: svako može da ima bolji uspeh u školi – potrebno je samo da uključi aplikacije za pažnju koje su već prirodno instalirane u našem mozgu – treba ih samo upotrebiti. Ova knjiga nam pokazuje kako to da učinimo.

Autori knjige su Ron Šomski, klinički psiholog i dečji neuropsiholog, Suzan M. Islaskoks, pedagog u američkoj školi u Japanu, i Rob Bel, nastavnik u osnovnoj školi. Njih troje su istraživali šta je to potrebno za dobar uspeh u školi i došli su do zaključka da je odsustvo pažnje glavni uzrok lošeg uspeha. U ovoj knjizi oni govore o deset alatki koje učenicima mogu pomoći da izoštre pažnju, povećaju mentalnu snagu i pobede dosadu.

Mama i tata polaze u školu (za roditelje)
Priručnik za roditelje budućih prvaka

Dete vam je pošlo u školu? Uzbuđeni ste, radujete se, strepite… Želite da se dobro uklopi u novu sredinu, da zavoli školu i učiteljicu, da stekne što bolje radne navike i što više znanja, da upozna nove drugove i drugarice, da nauči da prihvata obaveze, da bude dobar đak… Hoće li u tome uspeti?

Polazak deteta u prvi razred predstavlja važan događaj u životu čitave porodice. Nažalost, često je praćen strahovima i nedoumicama i deteta i roditelja. Ova knjiga Mirjane Mitrović, iskusnog školskog psihologa, pomoći će roditeljima da na pravi način pripreme svoje dete, ali i sebe, za taj važan trenutak u životu svakog mališana. Priručnik će pokušati da razreši neke od roditeljskih dilema i da uputi roditelje kako da pomognu detetu da bolje prihvati školu i da se bolje snađe u njoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama