Ko ће предавати нови предмет који се од септембра уводи ученицима првог разреда

26 маја, 2020

Од септембра ученике првог разреда основне школе очекује нови наставни предмет под називом Дигитални свет, који ће им пружити основна знања из те области. Нови предмет ће заменити Пројектну наставу тако да се фонд часова неће мењати, кажу у Министарству просвете и науке.

– Пројектну наставу као наставни предмет укидамо, али пројектна настава као метода рада и даље остаје заступљена, објаснила је саветник министра просвете Биљана Марић.

Према њеним речима, ученицима првог циклуса основног образовања Дигитални свет ће предавати наставници разредне наставе.

– Наставници који су у образовном систему, располажу одређеним компетенцијама које су по програму наставе и учења неопходне за реализацију нових садржаја. Сви педагошки факултети од 1993. године имају у својим студијским програмима, два наставна предмета информатику и образовне технологије. Тако да сви који су завршили учитељске факултете прошли ту област, казала је Марић.

Она је потврдила да ће за просветне раднике бити организоване и обуке за нови предмет и да ће им за реализацију обуке на располагању бити доступни пропратни материјали у писаном и дигиталном облику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Ko ће предавати нови предмет који се од септембра уводи ученицима првог разреда

  1. Bogdan каже:

    Zavrsio sam za master ucitelja i godinu dana Program Informatika za nize razrede po predlogu Ministarstva prosvete Republike Srbije. Otkud to sada da se obucavaju ucitelji za kratko vreme, a ja sam zavrsio godinu dana. Da li ovaj novi predmet vazi samo za prvi razred ili za sva cetiri razreda osnovne skole?

  2. бака Штрумпф каже:

    Од МПНТР никад ништа паметно.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама