Ko će predavati novi predmet koji se od septembra uvodi učenicima prvog razreda

26 maja, 2020

Od septembra učenike prvog razreda osnovne škole očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, koji će im pružiti osnovna znanja iz te oblasti. Novi predmet će zameniti Projektnu nastavu tako da se fond časova neće menjati, kažu u Ministarstvu prosvete i nauke.

– Projektnu nastavu kao nastavni predmet ukidamo, ali projektna nastava kao metoda rada i dalje ostaje zastupljena, objasnila je savetnik ministra prosvete Biljana Marić.

Prema njenim rečima, učenicima prvog ciklusa osnovnog obrazovanja Digitalni svet će predavati nastavnici razredne nastave.

– Nastavnici koji su u obrazovnom sistemu, raspolažu određenim kompetencijama koje su po programu nastave i učenja neophodne za realizaciju novih sadržaja. Svi pedagoški fakulteti od 1993. godine imaju u svojim studijskim programima, dva nastavna predmeta informatiku i obrazovne tehnologije. Tako da svi koji su završili učiteljske fakultete prošli tu oblast, kazala je Marić.

Ona je potvrdila da će za prosvetne radnike biti organizovane i obuke za novi predmet i da će im za realizaciju obuke na raspolaganju biti dostupni propratni materijali u pisanom i digitalnom obliku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Ko će predavati novi predmet koji se od septembra uvodi učenicima prvog razreda

  1. Bogdan kaže:

    Zavrsio sam za master ucitelja i godinu dana Program Informatika za nize razrede po predlogu Ministarstva prosvete Republike Srbije. Otkud to sada da se obucavaju ucitelji za kratko vreme, a ja sam zavrsio godinu dana. Da li ovaj novi predmet vazi samo za prvi razred ili za sva cetiri razreda osnovne skole?

  2. baka Štrumpf kaže:

    Od MPNTR nikad ništa pametno.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama