Ко је крив што су деца "немогућа"

9 јула, 2018

Ево ко је крив што су деца “немогућа”

Сигурно сте у скорије време чули (а можда и изговорили) да су данашња деца неваспитана, размажена и шта све не… Па, ево ко је крив. Деца свакако нису.
Родитељи који не испуштају мобилне телефоне из руку једини су кривци за то што су деца постала “немогућа”, показало је недавно спроведено истраживање.
Научници су утврдили да постоји јасна повезаност између претеране употребе мобилних телефона и таблета од стране модерних родитеља и проблема у понашању најмлађих.
Више од 200 породица са децом млађом од пет година било је укључено у шестомесечу студију о “техноференцији”, односно ометању интеракције лицем у лице од стране савремених уређаја.
Кад родитељи током оброка све време скролују по мобилним телефонима, деца постају фрустрирана јер им нико не посвећује пажњу, и због тога постају несташна, кењкава и генерално “немогућа”, јер им се чини да је то једини начин да родитељи примете да она постоје, преноси “Дејли мејл”.
Теже последице по понашање деце изазива кад је мајка “зависна” од мобилног телефона, наводи се у студији објављеној у стручном часопису Педиатриц Ресеарцх.
Нова истраживања показују да родитељи у просеку девет сати у току дана проводе испред телевизора, компјутера, таблета или држећи смарфон у рукама. Трећина овог времена одлази на смартфоне, и то углавном у време које би требало да буде посвећено породици, дакле, у време заједничких оброка, кад су са децом напољу, или их успављују.
Испоставило се да време проведено уз паметни телефон прекида квалитетну комуникацију родитеља са дететом, што код деце изазива промене у понашању, које последично доводе до повећаног стреса код родитеља и ствара се зачарани круг из којег се тешко излази.

Извор: Мондо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама