Ko, na kraju, dobija besplatne tablete, a ko besplatne udžbenike

29 juna, 2021

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom prosvete obezbediti pet besplatnih udžbenika za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole, kao i besplatne tablete za učenike od trećeg do šestog razreda.

Vesić je za RTS izjavio da „pet udžbenika kupuje Grad Beograd“, i da će tim programom biti obuhvaćeno 34.000 dece, odnosno svi učenici prvog i drugog razreda na području grada.

On je najavio i da je grad nabavio i 67.592 tableta, koje će kao digitalnu verziju udžbenika koristiti osnovci od trećeg do šestog razreda, a deca će ih dobiti od 15. avgusta do 1. septembra.

„Tableti će biti vlasništvo roditelja. Svaki tablet će imati karticu sa besplatnim internetom da omogućimo deci da koriste digitalne udžbenike. Tableti će se zaključavati u 22.00 sata i otključavati u 6.00 ujutru, i moći će da se koriste samo za učenje“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, za svaku školu i područno odeljenje na području Beograda biće obezbeđen internet, kao i 6.752 laptopa za učenike i nastavnike.

„Preko 103.000 učenika biće obuhvaćeno ovim programom. Ovo što će Beograd izdvojiti nemaju mnogo bogatiji gradovi“, rekao je Vesić.

Vesić je dodao i da se od planiranih 25 vrtića, koliko je potrebno da ne bude liste čekanja za upis dece, „u ovom trenutku ili gradi ili završava osam vrtića“.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Ko, na kraju, dobija besplatne tablete, a ko besplatne udžbenike

 1. Jasika kaže:

  ,,Na vreme ” doneta odluka nema šta! Stanovnici grada Beograda su očigledno siromašniji pa besplatne udžbenike neće dobiti svi prvaci i drugaci Srbije. Šta će roditelj koji je kupio udžbenike? Da li će mu biti refundirano? Još jednom ,,Svaka čast na pravovremenom” donošenju odluke posle kraja nastavnih dana i predaje đačkih knjižica. Nemam reči!

  1. Marko kaže:

   Draga Jasika,
   Iskustvo me je naucilo, da u srbijici ništa ne treba odmah uraditi, vec sacekati sam kraj.Skoro kao pravilo, uvek se pokaze da treba uraditi cak i suprotno od onog sto kazu nadlezni.Evo i primer, ko plati racune na vreme ispadne budala, jer onaj ko ne plati recimo infostan, kasnije dobije mogucnost otplate sa reprogramom duga uz otpisivanje kamate i popustom ako se plati u celini, u vecem iznosu popusta od 5%, koliko sada iznosi popust za redovno placanje.Isto je bilo i sa tv pretplatom, onaj ko je placao na vreme, ispao je naivan.Kada su nagovarali ljude da uvedu gasifikaciju, posle je visestruko skocila cena gasa.Problemi su i kod registracije kola, koji koriste plin, zbog atesta….veliki je broj primera……Puno je pitanja, izmedju ostalog i kojih pet udzbenika, kog izdavaca, da li ce se mozda menjati izabrani izdavac u skoli.Kao i sto si Jasika napomenula, sta sa onim roditeljima koji su vec kupili udzbenike, ili sta da rade roditelji koji jos uvek otplacuju knjige na rate, sta da rade ti roditelji, da prestanu da placaju rate……Zato roditelji pamet u glavu, srecno nam svima.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama