Ко, на крају, добија бесплатне таблетe, а ко бесплатне уџбенике

29 јуна, 2021

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да ће Град Београд у сарадњи са Министарством просвете обезбедити пет бесплатних уџбеника за све ученике првог и другог разреда основне школе, као и бесплатне таблете за ученике од трећег до шестог разреда.

Весић је за РТС изјавио да „пет уџбеника купује Град Београд“, и да ће тим програмом бити обухваћено 34.000 деце, односно сви ученици првог и другог разреда на подручју града.

Он је најавио и да је град набавио и 67.592 таблета, које ће као дигиталну верзију уџбеника користити основци од трећег до шестог разреда, а деца ће их добити од 15. августа до 1. септембра.

„Таблети ће бити власништво родитеља. Сваки таблет ће имати картицу са бесплатним интернетом да омогућимо деци да користе дигиталне уџбенике. Таблети ће се закључавати у 22.00 сата и откључавати у 6.00 ујутру, и моћи ће да се користе само за учење“, рекао је Весић.

Према његовим речима, за сваку школу и подручно одељење на подручју Београда биће обезбеђен интернет, као и 6.752 лаптопа за ученике и наставнике.

„Преко 103.000 ученика биће обухваћено овим програмом. Ово што ће Београд издвојити немају много богатији градови“, рекао је Весић.

Весић је додао и да се од планираних 25 вртића, колико је потребно да не буде листе чекања за упис деце, „у овом тренутку или гради или завршава осам вртића“.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Ко, на крају, добија бесплатне таблетe, а ко бесплатне уџбенике

 1. Јасика каже:

  ,,На време ” донета одлука нема шта! Становници града Београда су очигледно сиромашнији па бесплатне уџбенике неће добити сви прваци и другаци Србије. Шта ће родитељ који је купио уџбенике? Да ли ће му бити рефундирано? Још једном ,,Свака част на правовременом” доношењу одлуке после краја наставних дана и предаје ђачких књижица. Немам речи!

  1. Marko каже:

   Draga Jasika,
   Iskustvo me je naucilo, da u srbijici ništa ne treba odmah uraditi, vec sacekati sam kraj.Skoro kao pravilo, uvek se pokaze da treba uraditi cak i suprotno od onog sto kazu nadlezni.Evo i primer, ko plati racune na vreme ispadne budala, jer onaj ko ne plati recimo infostan, kasnije dobije mogucnost otplate sa reprogramom duga uz otpisivanje kamate i popustom ako se plati u celini, u vecem iznosu popusta od 5%, koliko sada iznosi popust za redovno placanje.Isto je bilo i sa tv pretplatom, onaj ko je placao na vreme, ispao je naivan.Kada su nagovarali ljude da uvedu gasifikaciju, posle je visestruko skocila cena gasa.Problemi su i kod registracije kola, koji koriste plin, zbog atesta….veliki je broj primera……Puno je pitanja, izmedju ostalog i kojih pet udzbenika, kog izdavaca, da li ce se mozda menjati izabrani izdavac u skoli.Kao i sto si Jasika napomenula, sta sa onim roditeljima koji su vec kupili udzbenike, ili sta da rade roditelji koji jos uvek otplacuju knjige na rate, sta da rade ti roditelji, da prestanu da placaju rate……Zato roditelji pamet u glavu, srecno nam svima.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама