Које ће школе бити спојене и премештене?

4 октобра, 2016
Које ће школе бити спојене и премештене? Упражњени простор биће искоришћен за вртиће
 ucion
За 15-20 дана требало би да се зна које ће школе у Београду бити спојене, а које премештене.

У наредних 15 дана изаћи ћемо са предлогом мреже школа јер је студија завршена – рекао је градоначелник Београда Синиша Мали на састанку заједничке радне групе Министарства просвете и Града Београда.
Циљ је да се оптимизацијом мреже школа дође до више места за малишане у вртићима, односно да одређене образовне установе са недовољним бројем ђака буду трансформисане у обданишта.
– Неке предшколске установе немају довољно простора, поједине основне школе имају непопуњене капацитете, а неке средње школе немају своје зграде. То је проблем који траје деценијама. Град је урадио квалитетну студију и наш план је да у наредном периоду упознамо јавност са оптимизацијом школа, те да установе припремимо за пресељење или спајање школа – рекао је министар просвете Младен Шарчевић и додао да држава нема новца за разбацивање.
Подсетимо, према последњим подацима на листама чекања за вртиће налази се скоро 10.000 малишана!
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Које ће школе бити спојене и премештене?"

  1. Nena127 каже:

    E kada se sretnu dva privatnika onda nam je “milina”.
    Gospodo treba analizirati broj učenika, odeljenja, nenastavnog osoblja, površine, lokacije, dosadašnje troškove na plate, grejanje, infostan, telefon, budući prostor,…, i još ponešto što im ne bih otkrivao, a ova dvojica to ne znaju i ne umeju. Bambusi!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама