Koje će škole biti spojene i premeštene?

4 oktobra, 2016
Koje će škole biti spojene i premeštene? Upražnjeni prostor biće iskorišćen za vrtiće
 ucion
Za 15-20 dana trebalo bi da se zna koje će škole u Beogradu biti spojene, a koje premeštene.

U narednih 15 dana izaći ćemo sa predlogom mreže škola jer je studija završena – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali na sastanku zajedničke radne grupe Ministarstva prosvete i Grada Beograda.
Cilj je da se optimizacijom mreže škola dođe do više mesta za mališane u vrtićima, odnosno da određene obrazovne ustanove sa nedovoljnim brojem đaka budu transformisane u obdaništa.
– Neke predškolske ustanove nemaju dovoljno prostora, pojedine osnovne škole imaju nepopunjene kapacitete, a neke srednje škole nemaju svoje zgrade. To je problem koji traje decenijama. Grad je uradio kvalitetnu studiju i naš plan je da u narednom periodu upoznamo javnost sa optimizacijom škola, te da ustanove pripremimo za preseljenje ili spajanje škola – rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da država nema novca za razbacivanje.
Podsetimo, prema poslednjim podacima na listama čekanja za vrtiće nalazi se skoro 10.000 mališana!
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Koje će škole biti spojene i premeštene?"

  1. Nena127 kaže:

    E kada se sretnu dva privatnika onda nam je “milina”.
    Gospodo treba analizirati broj učenika, odeljenja, nenastavnog osoblja, površine, lokacije, dosadašnje troškove na plate, grejanje, infostan, telefon, budući prostor,…, i još ponešto što im ne bih otkrivao, a ova dvojica to ne znaju i ne umeju. Bambusi!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama