Koje novine u prosveti je Šarčević najavio u Nišu

oktobar 15, 2016

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas u Nišu sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Niškog okruga. Ministar je upoznao direktore sa dugoročnim i kratkoročnim planovima Ministarstva.
sarc
„Važna poruka svima vama je da je neophodno stručno usavršavanje i obuka svih, pa i direktora, naročito onih koji su loše ocenjeni u eksternoj evaluaciji. Cilj svih nas je da napravimo bolje školsko rukovodstvo“, poručo je Šarčević.
Od promena koje mogu da očekuju već sledeće školske godine ministar je istakao uvođenje informatike i preduzetničkog vaspitanja u osnovnu školu, kao i sporta svaki dan.
 
“To su neke brze izmene, koje se spremaju za sledeću godinu, ali postoje i strukturne izmene, koje se bave reformom obrazovanja, a to je pitanje državne mature u gimnazijama, srednjeg stručnog obrazovanja i niz drugih tema”, poručio je Šarčević.
“Ministartvo trenutno priprema teren za ozbiljne reforme koje, inače, traju nekoliko godina. U tom procesu bićemo servis svima”, rekao je Šarčević.
Kada je reč o polaganju ispita za licence, on je istakao da će Ministarstvo prosvete sagledati zakonske i druge mogućnosti za decentralizaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Koje novine u prosveti je Šarčević najavio u Nišu"

  1. LJ kaže:

    Kada ce poceti da postuju zakone koje su doneli. Tako Zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju kaze maksimalno opterecenje ucenika je 28 casa NEDELJNO (cl. 59), a ovim sta on to radi?
    Kada ce poceti da postuje pravilnike o racionalizaciji?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama