Koje škole su ponele „titulu uspešnih“ na nivou cele Srbije

28 oktobra, 2016
p_20161027_114808
U četvrtak, 27. oktobra 2016. godine na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Hali 2B Beogradskog sajma, posetiocima Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava obratilo se deset osnovnih škola koje su ponele „titulu uspešnih“ na nivou cele Srbije: OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša, OŠ „8. oktobar“ iz Vlasotinca, OŠ „Slobodan Sekulić“ iz Užica, OŠ „Bane Milenković“ iz Novog Sela (Vrnjačka Banja), OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ iz Kragujevca, OŠ „Sonja Marinković“ iz Novog Sada, OŠ „Branko Radičević“ iz Pančeva, OŠ „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove, OŠ „Vasa Čarapić“ iz Belog Potoka i OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Beograda.
Kao rezultat projekta „3P – Prepoznaj, promoviši i proširi“, realizovanog u saradnji sa Unicefom, Institutom za psihologiju, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pomenute škole prepoznate su kao pozitivni primeri škola, koje su samostalno razvile dobre prakse i modele obrazovanja. Predstavnici svake od škola, među kojima su bili učenici, nastavnici, stručni saradnici i direktori, prisutnima su kroz scenski nastup, pesmu i ples, prezentacije, slike, kratke filmove i štampani materijal, predstavile svoj model uspeha i planove za dalji razvoj i unapređivanje rada škole. Kao nastavak svojih aktivnosti, ove škole deliće svoja iskustva sa drugim školama kao deo projekta SHARE, koji za cilj ima unapređenje kvaliteta rada škola putem horizontalnog učenja. 
Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković je uručila školama pohvale Ministarstva za uspešan rad i unapređivanje obrazovanja. Prisutnima su se obratili i Aleksandar Baucal, idejni tvorac 3P projekta i Gordana Čaprić, zamenica direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. 
Izvor: mpn.gov.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Koje škole su ponele „titulu uspešnih“ na nivou cele Srbije

 1. Milunika kaže:

  Kad ne padoh! AHahahahaha!

  1. Nastavnik kaže:

   Jos kad prosvetni radnici ne bi znali za makar po jednu od ovih skola koliko su “uspesne” mozda bi neke i mogle tako da se nazovu.

   1. Tanja kaže:

    Ovo je u rangu proglašenih ”uspešnih”inovativnih nastavnika,posebno nagrađena matematičarka iz Niša (više je van nastave nego u školi) . Bubanjski heroji to je iznenadjenje za ceo Nišavski okrug. Projekat kao merilo uspešnosti.

    1. Maša kaže:

     I meni se cini da je navedena niska skola iznenadjenje za sve koji poznaju niske skole. Ima ih nar dve bolje, tako da mi kriterijum procene uspesnosti nije bas jasan.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama