Koje škole su prazne, a gde su skraćeni časovi zbog hladnoće

11 januara, 2017

Osnovci i srednjoškolci su se posle produženog raspusta, zbog gripa, vratili danas u škole, a školske uprave su mogle u saradnji sa lokalnim samoupravama zbog virusa, ali i snega da donesu i drugačiju odluku.

Kako je danas saopštilo Ministarstvo prosvete, zbog vanrednih vremenskih uslova, odlukom lokalnih vlasti, nastava u osnovnim i srednjim školama danas nije počela u opštinama: Dimitrovgrad, Babušnica, Žabari, Mionica, Medveđa, Trgovište, Surdulica, Vladičin Han, Sjenica, Štrce, Gnjilane, Gora, Ivanjica i u gradu Novom Pazaru.

Gde su sve skraćeni časovi

Na osnovu odluke gradskih vlasti časovi u svim školama u Vranju skraćeni su na 30 minuta, ista situacija je i u opštini Kladovo, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Takođe, 30 minuta traju časovi u svim školama u Priboju i u OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu. U Školskoj upravi Kraljevo danas su u 4 škole časovi skraćeni na 35 minuta.
Nakon normalizacije uslova za rad škole će u dogovoru sa školskim upravama pripremiti Akcione planove za nadoknadu časova, navodi se u saopštenju.

Nema grejanja, putevi zavejani

Zbog havarija na sistemu grejanja ili neprohodnosti puteva početak nastave je odložen u 20 škola i 28 izdvojenih odeljenja: Školska uprava (ŠU) Zaječar tri škole i 4 izdvojena odeljenja (IO), ŠU Kruševac jedna škola, ŠU Beograd 4 škole, ŠU Valjevo jedna škola i 5 IO, ŠU Leskovac jedna škola i 5 IO, ŠU Užice 6 škola i 14 IO, ŠU Kragujevac 4 škole.

Nehumano je da đaci sada dolaze u škole

U Braničevskom i Podunavskom okrugu, na području koje pokriva Školska uprava u Požarevcu, nastava ove srede nije počela u dve škole u Žabarima.
– Zavejani su putevi, ni učenici ni nastavnici nisu mogli da dođu kada prevoz ne funkcioniše. Mi imamo osam područnih jedinica, deca tu i da stignu do prevoza pešače po nekoliko kilometara i zaista bi bilo nehumano u ovim okolnostima da se traži od njih da dolaze na nastavu – kaže Dejan Đurović, direktor OŠ “Dude Jović” u Žabarima.
Lokalna samouprava blačke opštine odlučila je da produži raspust, tako da se povratak u školske klupe školaraca isčekuje u ponedeljak.

Najteže đacima iz brdsko-planinskih krajeva

Zbog ledenih dana nastava 11. januara nije počela ni u osnovnim i srednjim školama u opštinama Sudrulica, Trgovište i Vladičin Han.
Uprkos tome što su svi putni pravci u opštini Vladičin Han prohodni, komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Goran Mladenović izdao je naredbu o produženju školskog raspusta do 16. januara.

Problemi sa grejanjem

Na području Kraljeva u sve od ukupno 33 osnovne i srednje škole, započela je nastava.
Kako smo saznali u Školskoj upravi u Kraljevu u pet osnovnih škola časovi su skraćeni na po 35 minuta zbog manjih problema sa grejanjem.

U Smederevskoj Palanci rade samo dva vrtića

U četvrtak i petak mališani iz svih palanačkih gradskih vrtića biće smešteni u dva objekta, “Taš” i “Petar Pan”.
Ovakva odluka doneta je zbog toga što se ove srede u vrtićima PU “Čika Jova Zmaj” pojavilo samo oko 12 odsto dece, mada grejanje u svim objekt. ima normalno funkcioniše.
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama