Које школе су празне, а где су скраћени часови због хладноће

Основци и средњошколци су се после продуженог распуста, због грипа, вратили данас у школе, а школске управе су могле у сарадњи са локалним самоуправама због вируса, али и снега да донесу и другачију одлуку.

Како је данас саопштило Министарство просвете, због ванредних временских услова, одлуком локалних власти, настава у основним и средњим школама данас није почела у општинама: Димитровград, Бабушница, Жабари, Мионица, Медвеђа, Трговиште, Сурдулица, Владичин Хан, Сјеница, Штрце, Гњилане, Гора, Ивањица и у граду Новом Пазару.

Где су све скраћени часови

На основу одлуке градских власти часови у свим школама у Врању скраћени су на 30 минута, иста ситуација је и у општини Кладово, саопштило је Министарство просвете.
Такође, 30 минута трају часови у свим школама у Прибоју и у ОШ “Бранко Радичевић” у Бујановцу. У Школској управи Краљево данас су у 4 школе часови скраћени на 35 минута.
Након нормализације услова за рад школе ће у договору са школским управама припремити Акционе планове за надокнаду часова, наводи се у саопштењу.

Нема грејања, путеви завејани

Због хаварија на систему грејања или непроходности путева почетак наставе је одложен у 20 школа и 28 издвојених одељења: Школска управа (ШУ) Зајечар три школе и 4 издвојена одељења (ИО), ШУ Крушевац једна школа, ШУ Београд 4 школе, ШУ Ваљево једна школа и 5 ИО, ШУ Лесковац једна школа и 5 ИО, ШУ Ужице 6 школа и 14 ИО, ШУ Крагујевац 4 школе.

Нехумано је да ђаци сада долазе у школе

У Браничевском и Подунавском округу, на подручју које покрива Школска управа у Пожаревцу, настава ове среде није почела у две школе у Жабарима.
– Завејани су путеви, ни ученици ни наставници нису могли да дођу када превоз не функционише. Ми имамо осам подручних јединица, деца ту и да стигну до превоза пешаче по неколико километара и заиста би било нехумано у овим околностима да се тражи од њих да долазе на наставу – каже Дејан Ђуровић, директор ОШ “Дуде Јовић” у Жабарима.
Локална самоуправа блачке општине одлучила је да продужи распуст, тако да се повратак у школске клупе школараца исчекује у понедељак.

Најтеже ђацима из брдско-планинских крајева

Због ледених дана настава 11. јануара није почела ни у основним и средњим школама у општинама Судрулица, Трговиште и Владичин Хан.
Упркос томе што су сви путни правци у општини Владичин Хан проходни, командант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Горан Младеновић издао је наредбу о продужењу школског распуста до 16. јануара.

Проблеми са грејањем

На подручју Краљева у све од укупно 33 основне и средње школе, започела је настава.
Како смо сазнали у Школској управи у Краљеву у пет основних школа часови су скраћени на по 35 минута због мањих проблема са грејањем.

У Смедеревској Паланци раде само два вртића

У четвртак и петак малишани из свих паланачких градских вртића биће смештени у два објекта, “Таш” и “Петар Пан”.
Оваква одлука донета је због тога што се ове среде у вртићима ПУ “Чика Јова Змај” појавило само око 12 одсто деце, мада грејање у свим објект. има нормално функционише.
Извор: Блиц