Комшије без разумевања за болесног дечака – захтевали уклањање рампе за колица

30 децембра, 2021

Већина станара зграде 117 у улици у Бору захтевала је уклањање рампе подигнуте због Николе Смоловића који има само седам година и болује од целебралне парализе. О овом проблему за РТВ Бор нису желели да причају управник зграде ни његов заменик, а према оцени већине станара разлози за рушење рампе су објективни.

„Знамо ситуацију и жао нам је дечака, али нас нико ништа није питао када се градила та рампа. Доста је широка и нема места да прођу остали станари“, рекла је Кристина Ћирић, станар.

„Рампа мора да буде 110 центиметара ширине, јесте мали простор између зида и рампе, али да је била завршена, да су постављени гума и рукохвати могло је да се иде преко ње“, објашњава Добрица Ђурић, члан градског већа у Бору.

Да би малом Николи олакшали детињство, а родитељима ублажили тешку муку, Град Бор је подигао рампу пре неколико месеци, након што им се породица обратила за помоћ. Грађевински инжењери су предложили рампу која према правилнику испуњава све стандарде. До сада је у Бору саграђен велики број рампи за инвалиде и никада није било сличних проблема

„Одржали смо неколико састанака са станарима, али договора није било. Покушали смо да објаснимо да са друге стране није било могућности да саградимо рампу, јер би излазила на улицу и нема места за паркинг. Нисмо постигли договор и рампу ћемо преселити, а за седмогодишњег дечака наћи ћемо ново решење“, додао је Ђурић.

Станари декларативно желе да помогну малом Николи и то није спорно, али желе и да уклоне рампу. Једно са другим не функционише, а родитељима малог Николе остаје да се и даље муче као и до сада.

„Рампу су могли сви да користе, али нема везе, шта је ту је. Навикли смо да се боримо и тако ћемо да наставимо“, са тугом каже Зденко Смоловић, отац малог Николе.

Извор: РТВ Бор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама