Кон: Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (коронавируса) забранићемо, мораће настава на даљину

Епидемиолог Предраг Кон је демантовао информације да ће ученици приликом поласка у школу морати да носе искључиво трослојне маске и изјавио да то могу бити и хируршке, платнене и друге маске.

Кон је за телевизију Хепи изјавио да ће бити довољно да ученици током боравка у школи носе „било какве маске“, укључујући хируршке, платнене или шивене.

„Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (коронавируса) забранићемо, мораће настава на даљину. Ове мере и начин на који функционишу показаће колико смо као друштво спремни“, казао је Кон.

Он је рекао да је у другом пику првог таласа епидемије коронавируса значајно спорији пад броја заражених, након постигнутих највиших бројева, него што је то било први пут, што показује да „очигледно треба времена јер има оних који не поштују мере“.

„Сви смо чланови овог друштва, укључујући и оне који не верују, сви смо у томе заједно и морамо да се изборимо“, рекао је Кон.

Према његовим речима, није тачно ни да ће школска деца морати да се вакцинишу против коронавируса, како су такође пренели неки медији, већ да ће вакцинисање бити искључиво на добровољној бази и уз сагалсност родитеља.

Бета