Кон: Ако се појави епидемија у некој школи, биће одвајања

17 августа, 2021

Док чекамо седницу Кризног штаба на којој би требало да буде донета одлука о начину одржавања наставе у новој школској години, изјаве чланова Кризног штаба које се у медијима ових дана појављују, већ много тога говоре.

О епидемиолошкој ситуацији, ковид пропусницама, новим мерама и новој школској години најчешће говори др Предраг Кон. Подсећамо, пре неколико дана изјавио је да би “једино било фер” да се вакциницана и невакцинисана деца одвоје, те да ови први иду у школу нормално, а ови други онлајн.

Ово је наишло на велику осуду родитеља који су се осврнули на све остале сегменте живота који функционишу потпуно нормално, без обзира на степен вакцинације (концерти, ноћни клубови, фестивали, ресторани, па и вртићи). Родитељи се с правом питају – ако већ школе нису места трансмисије вируса, зашто би деца била једина у читавом ланцу условљена да приме вакцине да би могла да функционишу нормално, док та обавеза не постоји за оне који, рецимо, посећују ресторане или сплавове.

У својој данашњој изјави др Кон је, говорећи о вакцинацији деце старије од 12 година, рекао да је само један одсто деце вакцинисано, те да зна да је његова изјава о раздвајању деце у школи наишла на критике.

“Уколико се појави епидемија у школи да неко не помисли да неће бити одвајања. Међутим, сигуран сам да ће Министарство просвете и Батут да припреме различите моделе и да ће се о њима расправљати на Кризном штабу. Прошлогодишња шема била је задовољавајућа и само смо једном интервенисали да продужимо распуст”, рекао је он.

Објаснио је да ће начин одржавања наставе зависити од епидемиолошке ситуације.

“Биће различити модели наставе, а нормално зависиће и од, морам да кажем, вакцинисаности. Када постане јасно да је оболевање присутно у једном разреду или некој групи – то неће бити дискриминација или било каква подела. То је епидемиолошки задатак”, поручио је Кон.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "Кон: Ако се појави епидемија у некој школи, биће одвајања

 1. Nikola каже:

  A da se vi možda ne iživljavate na nama?

 2. Veljo каже:

  Neki kao da ne zive na zemlji vec u kosmosu.U pitanju je bolest koja ugrozava zdravlje a oni traze skolu kao da je sve ok.

 3. Katarina каже:

  Ja stvarno više ne razumem poruke koje nam šaljete. Toliko su kontradiktorne, doktori neusaglašeni… Nisam neposlušna nego zbunjena.

 4. Vladimir каже:

  Krizni štab na čelu sa dr Konom ima primarni zadatak da proda što više vakcina i to američkih. Politikom države i nabavkom kineskih i ruskih vakcina uskraćen mu je veliki deo tržišta. Ovo je dr Konu bila zadnja šansa da poveća količinu plasiranih vakcina. U Srbiji je za decu odobrena samo FAJZEROVA vakcina, tako da bi Kon imao monopol na ovom delu tržišta.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама