Kon: O radu škola posebno će se raspravljati u Ministarstvu prosvete, vrtići će morati da se otvore

22 aprila, 2020

Odluka o ublažavanju mera uvedenih u borbi protiv korona virusa nije doneta prerano, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon i objasnio da ta odluka ima veze i sa politikom i sa ekonomijom kao i shvatanjem da život mora da se nastavi.

(Foto Beta)

„Ne možemo da oteramo virus sa planete, samo da ublažavamo aktivnost u zemlji, što i radimo, a ako zaustavimo život počećemo da umiremo od drugih stvari,jer je zdravstvo zauzeto borbom protiv korone“, rekao je Kon za TV Prva.

On je dodao da će se o radu škola posebno raspravljati u Ministarstvu prosvete, dok će vrtići morati da se otvore zbog roditelja koji rade i nemaju drugi izbor.

„Virus mora da prođe kroz dečju populaciju i možda je najbolje da to bude kada je virus najslabiji, za vreme leta“, rekao je Kon.

Najavio je da će sledećeg vikenda i za 1. maj najverovatnije ponovo važiti policijski čas od petka do ponedeljka, ali da će konačna odluka o tome biti doneta na osnovu novih podataka.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Kon: O radu škola posebno će se raspravljati u Ministarstvu prosvete, vrtići će morati da se otvore"

  1. Biljana Gačanović kaže:

    Valjalo bi da Ministarstvo prosvete donese odluku o uvođjenju predmeta zdravstveno vaspitanje u mladje razrede osnovne škole. Plan i program za prva dva razreda, koji je pre nekoliko godina donet, je izvanredan. Svaka čast timu koji ga je osmislio. Nažalost nije osmišljena “sitnica”, kad i ko treba da ga realizuje. Učenici 12 godina imaju veronauku ili gradjansko a ono što je za njihov život najvažnije, čuvanje zdravlja ne uče dovoljno. Nešto malo dato je planu i programu Sveta oko nas i Prirode i društva ali nedovoljno da se kod učenika izgrade stavovi koji bi bili osnova za poželjno ponašenje prema sebi, drugima i prema prirodi.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama