Кон: О раду школа посебно ће се расправљати у Министарству просвете, вртићи ће морати да се отворе

22 априла, 2020

Одлука о ублажавању мера уведених у борби против корона вируса није донета прерано, изјавио је данас епидемиолог Предраг Кон и објаснио да та одлука има везе и са политиком и са економијом као и схватањем да живот мора да се настави.

(Фото Бета)

„Не можемо да отерамо вирус са планете, само да ублажавамо активност у земљи, што и радимо, а ако зауставимо живот почећемо да умиремо од других ствари,јер је здравство заузето борбом против короне“, рекао је Кон за ТВ Прва.

Он је додао да ће се о раду школа посебно расправљати у Министарству просвете, док ће вртићи морати да се отворе због родитеља који раде и немају други избор.

„Вирус мора да прође кроз дечју популацију и можда је најбоље да то буде када је вирус најслабији, за време лета“, рекао је Кон.

Најавио је да ће следећег викенда и за 1. мај највероватније поново важити полицијски час од петка до понедељка, али да ће коначна одлука о томе бити донета на основу нових података.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Кон: О раду школа посебно ће се расправљати у Министарству просвете, вртићи ће морати да се отворе"

  1. Biljana Gačanović каже:

    Valjalo bi da Ministarstvo prosvete donese odluku o uvođjenju predmeta zdravstveno vaspitanje u mladje razrede osnovne škole. Plan i program za prva dva razreda, koji je pre nekoliko godina donet, je izvanredan. Svaka čast timu koji ga je osmislio. Nažalost nije osmišljena “sitnica”, kad i ko treba da ga realizuje. Učenici 12 godina imaju veronauku ili gradjansko a ono što je za njihov život najvažnije, čuvanje zdravlja ne uče dovoljno. Nešto malo dato je planu i programu Sveta oko nas i Prirode i društva ali nedovoljno da se kod učenika izgrade stavovi koji bi bili osnova za poželjno ponašenje prema sebi, drugima i prema prirodi.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама