Kon: Prvo propusnice da važe 24 sata, pa onda o pomeranju raspusta

28 oktobra, 2021

Model rada u školama naredne nedelje trebao bi da bude sproveden „vrlo slično kao i do sada”, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je, gostujući na TV Tanjug, rekao da roditelji ne prijavljuju školama zaraženu decu, ali i da to nije dovoljan razlog da bi moglo da se razmišlja da se škole potpuno prebace na onlajn nastavu.

Kon je istakao da se glavni problem prenošenja virusa ne nalazi u školama i dodao da medicinski deo Kriznog štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata, pa se tek onda, kaže, može razmišljati o pomeranju raspusta.

„To tek treba da se raspravi na Kriznom štabu, a sastanak očekujemo sledeće nedelje”, rekao je Kon.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola preporučio je danas da se što duže održi neposredna nastava u skladu sa važećim merama i preporukama.

Kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu prosvete, preporuke Tima biće upućene Kriznom štabu, a odluka o eventualnoj promeni modela nastave u pojedinim jedinicama lokalne samouprave za sledeću sedmicu biće doneta sutra.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Kon: Prvo propusnice da važe 24 sata, pa onda o pomeranju raspusta

  1. lidija kaže:

    I dalje se necemo vakcinisati vakcinama koje nisu ispitane dovoljno,terajte silu samo…Uvedite jos 500 propusnica..olosi.

  2. lidija kaže:

    aaa da..virus se prenosi samo u kaficu,gde sede po dvoje na razmaku,tu se prenosi samo..Ne prenosi se dok idemo da vam placamo racune i cekamo redove ,jer ste neorganizovana drzava

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama