Kon: Raspust bi mogao početi već od druge polovine decembra

novembar 18, 2021

Doktor Predrag Kon izjavio je danas da je mera produžetka jesenjeg raspusta dala rezultate, te da se u beogradskim osnovnim školama zaražavanje smanjilo za pet puta, a u srednjim za 10 puta.

„Ove nedelje je ponovo formiran školski kolektiv, sledeće nedelje videćemo kakve su posledice toga. Mera kovid propusnica od 20 časova je i dalje na snazi, međutim, mi kao medicinski deo Kriznog štaba i dalje tražimo da one važe 24 sata, jer je to jedino što u ovom trenutku može dati rezultate”, rekao je Kon.

Ukazuje da se bliži sezona gripa, koja počinje u decembru ili januaru, dodajući da ga prošle godine nije bilo.

„Nadamo se da će i ove godine biti tako, jer najgora varijanta koja nam se može dogoditi jeste da imamo kovid i grip u isto vreme”, rekao je Kon i dodao da će se kovid i grip teško razlikovati i da nemamo kapacitete za odvajanje smeštaja hospitalizovanih.

Jedan od načina, kaže, da se to spreči jeste pomeranje školskog raspusta, dodajući da medicinski deo Kriznog štaba o tome treba da se izjasni, a da bi raspust mogao početi od druge polovine decembra.

„O ovome sada prvi put javno govorim, o tome se nije raspravljalo na Kriznom štabu, niti je zauzet stav, ali jesmo počeli da razgovaramo o tome”, rekao je Kon.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Kon: Raspust bi mogao početi već od druge polovine decembra

  1. Nikola kaže:

    Pa čekate zadnji dan da nam saopštite…a pismeni, kontrolni zadaci… što su planirani oko 20.12.
    Ne znate vi sta radite a i sve je sa zakašnjenjem.

  2. Anica kaže:

    Udarili te na najslabiju kariku ovog društva-školu,da se iživljavate sa vašim suludim merama, kada ne smete da dirate druge oblasti gde se vrti lova.Prvo to saopštavate od televizije do televizije pa ćete na kraju nastavnicima.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama