Kон: За сада имамо ситуацију која ће бити повољна када пустимо децу у школе

22 априла, 2020

Епидемиолог Предраг Кон у јутарњем програму Прве дотакао се и теме отварања школа и вртића, казавши да је неминовно да вирус прође кроз дечју популацију, али да се гледа када је најповољније

(Фото Бета)

– Школе, то ће бити посебно разматрано, посебно у Министарству просвете. Што се тиче вртића, не верујем да ће сви одмах слати децу, али они који немају други избор, мораће то да ураде. Са почетком свих тих послова и враћања у живот, мораће да се отворе вртићи, нема другог решења – каже епидемилог.

– За сада имамо ситуацију која ће бити повољна када пустимо децу у школе. Пуштањем деце, одређујемо се јасно и према вирусу да пролазак истог кроз дечију популацију је нужност и што ће се десити сада или касније, али ће морати да се деси. Најповољнији тренутак је онда када је вирус најслабији, то је од сада па надаље. Не мислим од данашњег дана, за једно две недеље – казао је Кон.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Kон: За сада имамо ситуацију која ће бити повољна када пустимо децу у школе"

  1. Sanja Marinović каже:

    Ministar je pre par dana rekao da se deca neće vraćati u školske klupe. Zašto maltretiraju i decu i roditelje oprečnim informacijama?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама