Kon: Za sada imamo situaciju koja će biti povoljna kada pustimo decu u škole

22 aprila, 2020

Epidemiolog Predrag Kon u jutarnjem programu Prve dotakao se i teme otvaranja škola i vrtića, kazavši da je neminovno da virus prođe kroz dečju populaciju, ali da se gleda kada je najpovoljnije

(Foto Beta)

– Škole, to će biti posebno razmatrano, posebno u Ministarstvu prosvete. Što se tiče vrtića, ne verujem da će svi odmah slati decu, ali oni koji nemaju drugi izbor, moraće to da urade. Sa početkom svih tih poslova i vraćanja u život, moraće da se otvore vrtići, nema drugog rešenja – kaže epidemilog.

– Za sada imamo situaciju koja će biti povoljna kada pustimo decu u škole. Puštanjem dece, određujemo se jasno i prema virusu da prolazak istog kroz dečiju populaciju je nužnost i što će se desiti sada ili kasnije, ali će morati da se desi. Najpovoljniji trenutak je onda kada je virus najslabiji, to je od sada pa nadalje. Ne mislim od današnjeg dana, za jedno dve nedelje – kazao je Kon.

Izvor: Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Kon: Za sada imamo situaciju koja će biti povoljna kada pustimo decu u škole"

  1. Sanja Marinović kaže:

    Ministar je pre par dana rekao da se deca neće vraćati u školske klupe. Zašto maltretiraju i decu i roditelje oprečnim informacijama?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama