Конкурс за основце, средњошколце Моја породица-Моја слобода

21 априла, 2020

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је данас конкурс на тему “Моја породица-Моја слобода”, на којем могу учествовати сви ученици основних и средњих школа, као и ученици који похађају наставу по посебном програму образовно-васпитног рада на српском језику у допунским школама у иностранству.

Циљ Конкурса је подстицање креативног изражавања ученика, видљивост и промоција ученичког стваралаштва у различитим областима креативних индустрија.

Конкурс је отворен до 15 маја 2020. године, а пријаве пристигле након истека овог рока неће бити узете у разматрање.

Ученици могу послати радове у пет категорија: литерарно дело – есеј, песма, прича, литерарно дело у слободној форми, дужина до две стране, фонт 12; ликовно дело: слободан избор технике рада уз могућност комбинованих техника; фотографија – техника слободна, колор или црно/бела, формат JPEG.

Затим, музичко дело:- аудио снимак композиције, слободан избор музичког жанра у трајању до пет минута; видео запис – кратки играни, кратки документарни или кратки анимирани филм у трајању до 5 минута, формат МP4.

У прве три категорије предвиђено је индивидуално учешће ученика, док је у 4. и 5. могуће индивидуално или групно учешће, а група може бити и читаво одељење.

Учесници Конкурса подношењем конкурсне документације дају сагласност да организатори Конкурса задржавају конкурсне радове, као да и могу да их користе у даљим активностима (публиковање, емитовање, путујуће изложбе, радионице и др.)

Учешће на Конкурсу је бесплатно и добровољно. Учествовањем у овом Конкурсу учесници у целости прихватају ова правила.

У свакој категорији биће изабрани победнички радови, и то: победник за сваку конкурсну категорију у оквиру првог циклуса основног образовања; победник за сваку конкурсну категорију у оквиру другог циклуса основног образовања и победник за сваку конкурсну категорију у оквиру средњег образовања.

Начин вредновања и рангирања радова утврдиће Конкурсна комисија. Резултати Конкурса и информације о наградама званично ће бити објављене почетком јуна 2020. на сајту www.mpn.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама