Kontrolni zadaci za četvrtake (vežbe za kraj školske godine)

27 maja, 2022

Kontrolne vežbe omogućuju nastavnicima da provere koliko su njihovi učenici savladali određeno gradivo, učenicima – da provere čime su više, a čime manje ovladali, a roditeljima – da prate napredak svog deteta.

U saradnji sa autorima udžbenika „Kreativni centar“ pripremio je zbirke kontrolnih vežbi iz srpskog jezika, matematike i Prirode i društva (odnosno Sveta oko nas) za  učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Mogu se koristiti i za vežbanje na časovima u školi i za rad kod kuće.

Ove zbirke namenjene su proverama znanja i veština iz tih predmeta, a zadaci su usklađeni sa važećim nastavnim planom i programom, kao i obrazovnim standardima za navedene cikluse obrazovanja.

Osim za proveru znanja, ove kontrolne vežbe mogu se koristiti i za vežbanje na časovima u školi i za rad kod kuće.

Kontrolne vežbe iz matematike za četvrti razred osnovne škole 

Kontrolne vežbe iz matematike za četvrti razred osnovne škole namenjene su proveri znanja i veština iz oblasti nastave matematike u četvrtom razredu. Zbirka sadrži 12 kontrolnih vežbi za grupu A i 12 kontrolnih vežbi za grupu B, usklađenih s nastavim planom i programom. Prva vežba namenjena je proveri usvojenosti matematičkih sadržaja obrađenih u trećem razredu, a poslednja vežba je završni, godišnji test. Sastavni deo svake vežbe je tabela sa ishodima koji se proveravaju. U vežbama je predložen broj bodova za svaki zadatak, kao i skala za ocenjivanje. Na kraju se nalaze tabele s tačnim rešenjima i uputstvima za procenjivanje učeničkih odgovora. 

Primer iz radne sveske:

Download (PDF, 304KB)

Kontrolne vežbe iz srpskog jezika za četvrti razred osnovne škole 

Kontrolne vežbe iz srpskog jezika za četvrti razred osnovne škole namenjene su proveri znanja i veština u oblastima književnost, jezik i jezička kultura. Zbirka sadrži 12 kontrolnih vežbi za grupu A i 12 kontrolnih vežbi za grupu B.

Primer iz radne sveske:

Download (PDF, 485KB)

Kontrolne vežbe iz Prirode i društva za četvrti razred osnovne škole 

Kontrolne vežbe iz prirode i društva za četvrti razred osnovne škole namenjene su proveri znanja i veština iz oblasti koje su predviđene programom za ovaj predmet. Zbirka sadrži 12 vežbi za grupu A i 12 vežbi za grupu B. Na kraju svake vežbe data je tabela sa ishodima koji se proveravaju.

Primer iz radne sveske:

Download (PDF, 407KB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama