Корона ушла у школе и Студентски град: Заражено 7 студената, 4 осмака, неколико директора и наставника

јун 27, 2020

Седморо студената из Студентског града у Београду заражено је коронавирусом, а присуство Ковид-19 потврђено је код четири ученика осмог разреда основних школа, два директора школа у Београду и Новом Пазару и код још два или три наставника, каже министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Поводом информација да је све више заражених студената у домовима, Шарчевић је рекао Тањугу да је то погрешна информација и да домови нису извор заразе. Шарчевић је казао да је седморо заражених студената одмах изоловано и смештено у дом “Краљ Александар И” и навео да је предлог да се део тог студентског дома у Београду претвори у карантин, а да је предлог Кризном штабу да се у случају новог “пика” епидемије, студенти заражени вирусом сместе у Дом ученика “Алекса Дејовић”.

Навео је да су заражени студенти из Прибоја, Пријепоља, Ужица, Шапца. Он је рекао да су ригорозни услови у Студентском центру у Београду, да сви морају да носе маске и да то што је седморо студената заражено не би требало да утиче на одржавање испитног рока.

Навео је да је у четвртак разговарао са свим директорима студентских центара у Новом Пазару, Косовској Митровици, Нишу, Крагујевцу, Новом Саду и Београду.

“Свима смо саветовали да се не одричу мера и то се показало као добро. Не могу да кажем да ли ће се примењивати мере у септембру, то ћемо се договорити са Кризним штабом”, рекао је Шарчевић, који није искључио поновно увођење онлајн наставе у зависности од епидемиолошке ситуације.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама