Kraj nastave već krajem maja

18 aprila, 2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević otrkio je u jutrošnjem televizijskom gostovanju da će se u prodstojeću sredu, četvrtak i petak održati proba male mature za učenike završnih razreda osnovnih škola.


– U sredu, četvrtak i petak (22. 23. 24. april) učenike završnih razreda očekuje proba male mature. Poenta je da se dete samovrednuje. Stalno se pozivamo na “Skandinavski model”, tamo niko ne prepisuje – rekao je Šarčević dodajući da je moguće da je u prethodnom periodu učenik uz pojačanu kontrolu roditelja i onlajn nastavu napredovao, ali da veliki skokovi nisu mogući.

On je istakao i da se u školu neće ići tokom jula i avgusta, te da će se nastava završiti do kraja maja.

– Najverovatnije ćemo redovnu nastavu završiti onlajn. Biće to do kraja maja, zato smo ostavili samo četiri dana za ovaj praznik – rekao je čestitajući predstojeći praznik Vaskrs: – Imamo mnogo vremena i mnogo modela. Koncentrišemo se samo na probe.
On je kazao da ministarstvo ne želi da se iz pandemije izađe samo sa formalnim obrazovanjem, već da stečeno znanje učenicima posluži kroz život.

Takođe rekao je da će o modelima koji će biti primenjeni do kraja ove školske godine biti razgovori početkom maja.

– Verujem da se vidimo 7, 8. maja i da procenimo koji je scenario najbolji – rekao je o tome koji će modeli biti primenjeni u predstojećem vremenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama