Кризни штаб: Ако ово стање потраје још који дан, могућ прелазак на онлајн наставу

19 фебруара, 2021

Скок броја заражених коронавирусом у Србији у последњих неколико дана забринуо је лекаре, па су се огласили и чланови кризног штаба са молбом за грађане да се не опуштају, већ да поштују епидемиолошке мере.

Foto: Canva

“За сада сигурно неће бити попуштања мера, нити повећања броја људи у биоскопима или на утакмицама. Ако се оваква ситуација настави, нове мере ће сигурно бити донете. Могуће је ако ово потраје још неки дан, да ће бити и скраћивање радног времена и прелазак на онлајн наставу”, кажу из Кризног штаба, а преноси портал Мондо.

Осим тога, др Тиодоровић изјавио је данас да се број заражене деце повећава и да нису у питању само средњошколци већ и старији основци, додавши да га то плаши.

С друге стране, вакцинација просветних радника, према речима председнице синдиката Независност Весне Војводић, не тече како би требало.

“Просветни радници се можда доживљавају као приоритет од стране Владе, али у пракси то није тако. Ми смо се пријављивали за вакцинацију потпуно на исти начин као сви наши пријатељи, познаници. Нигде нисмо наводили шта смо по занимању, па да је то систем препознавао, не знамо ни колико нас је до сада пријављено нити колики је ред за вакцинацију. Мислим да заслужујемо те информације и да нема разлога да буду прикривене.” – каже Војводић.

Она каже и да је цео систем прилично нетранспарентан, па тако не постоји податак колико је просветних радника до сада вакцинисано нити колико је тренутно заражених у школама.

Да је ситуација у школама нестабилна говори и то да је у ОШ “Ратко Митровић” у овом тренутку заражено укупно 13 наставника, међу којима и директорка школе. Ипак, обезбеђене су замене и школа је наставила да ради.

“Школа до сада није послала захтев за прелазак на онлајн наставу, у контакту смо са надлежним установама и постоји утврђена процедура. Број заражених тренутно није критичан и не захтева прелазак на онлајн наставу. Има много учитеља који су слободни за замену, и ти људи циркулишу по свим школама. Директори школа међусобно размењују информације о расположивом кадру”, објашњава директорка Младеновић за портал Нова.

Јасно је да је ситуација у школама све лошија, те да прелазак на онлајн наставу не би требало да представља изненађење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Кризни штаб: Ако ово стање потраје још који дан, могућ прелазак на онлајн наставу"

  1. Jasmina каже:

    Kod nas je za sada sve kako treba, nikad manje izostanaka u nastavi nije bilo. Hvala Bogu zdravi. I đaci i učitelji.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама