Krizni štab doneo odluku o raspustu

4 novembra, 2021

Krizni štab za borbu sa korona virusom počeo je zasedanje prvo otkako su u Srbiji uvedene kovid propusnice za boravak u ugostiteljskim objektima posle 22 časa.

Na sednici Kriznog štaba usvojen je predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra do petka, 12. novembra, sa vikendima to je ukupno devet dana, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ranije da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru opštih mera u borbi protiv pandemije, produži jesenji mini raspust na devet dana.

– Mi uvek slušamo stav struke i epidemiolozi kod nas kucaju na otvorenea vrata – rekao je Ružić.

Prvobitno je, prema kalendaru školske godine, trebalo da se praznuju 11. i 12. novembar, ali je odlučeno da zbog epidemiološke situacije, cela ta nedelja bude neradna.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Krizni štab doneo odluku o raspustu

 1. Shomy kaže:

  Eto,nešto pametno da čujemo i od njih…

 2. Nena kaže:

  Zanima me što i predškolci nisu na raspustu kad su i oni pozitivni.U mojoj grupi troje evidentirano,a za neku decu se ćuti. Šta sa decom koja imaju stariju braću i sestre? Oni ostaju 9 dana u vrtiću bez kontakta sa porodicom,ili….?

 3. Slavica kaže:

  pa i nas zanima zasto vi idete na onlajn sa jednim zarazenim detetom a mi ne mozemo ni sa 10

 4. Aleksa kaže:

  ”Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ranije da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru opštih mera u borbi protiv pandemije, produži jesenji mini raspust na devet dana.”

  Nemojte izmišljati. Niste vi produžili raspust na devet dana. Nemojte stalno sebi pripisivati to kako nam i vikende poklanjate, jer ste dodali tri dana na ona dva koja su već bila planiarna. Dajete sebi veliku značaj.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama