Krizni štab: Potrebno da deca pođu u školu što je zasnovano na nekoliko faktora

19 avgusta, 2020

Polazak u školu – prelomni trenutak


Od kada su predstavljeni detalji o modelima pohađanja nastave u školama od 1. septembra, Krizni štab kao prelomni trenutak, u odnosu na epidemiju koronavirusa, ističe polazak u njih.

Branislav Tiodorović je istakao da je to bitan i preloman momenat za društvo i da je zasnovano na nekoliko faktora.

“U stručnom delu Kriznog štaba imamo zajednički stav i tu nema dileme, da je potrebno da deca pođu u školu što je zasnovano na nekoliko faktora.

Prvi jeste povoljnija epidemiološka situacija. Da krene novi pik ne bi išli u školu nego bi se nastava pratila onlajn, tu dilemu odmah da raščistimo. Praćenje epidemje svakodnevno će nam ukazivati na to šta se dešava.

Drugi je faktor potreba, nema razvoja sociopsihološkog mladog organizma posebno od 1 do 5 razreda ako se ne omogući da se druže, da budu u školi pod nadzorom, svi pamtimo učitelje i to nam ostaje celog života. To je bitno za razvoj mladog organizma u sociopsihološkom smislu, moramo znati da je to važan postupak koji se ne može izbeći.

Treći faktor je spremnost društva, pre svega mislim na prosvetne radnike, njihova spremnost da rade pod drugačijim uslovima, da budu pripremljeni da funkcionišu na najbolji mogući način. Nije im lako, to je težak posao”, istakao je on.

Tiodorović je naglasio i da je vrlo značajna uloga roditelja u celoj situaciji.

“Treba da razmišljaju prvo o zdravlju deteta, da bude sigurno. I da nema korone, dete koje kreće u prvi razred treba da se razmišlja o tome kako da ode, kako da se vrati iz škole, da li će biti sve kako treba”, objasnio je Tiodorović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama