КШ одлучио: На онлајн да пређу старији основци, распуст од 21. децембра за све

25 новембра, 2020

У целој Србији је у средњим школама ситуација неповољнија, али и даље статистички није проблем, ту је око 0,24%. У основним школама је проблем одсуства наставника – њих 2,2% недостаје, било због заразе или изолације, рекао је др Тиодоровић.

Кризни штаб је, с тим у вези, препоручио да школски распуст почне 21. децембра ове, а да се заврши 18. јануара 2021. године.

Наш портал је, грешком, претходно пренео вест да ће се се календари разликовати за ученике нижих и виших разреда и због ове грешке се извињавамо.

Према последњим информацијама, на целој територији Србије распуст ће почети 21.12, али ће до тог датума ученици нижих разреда основне школе наставу похађати у школама, док ће остали пратити онлајн.

“Факултетима се препоручују такође да пређу на онлајн наставу”, рекао је Тиодоровић. Настављамо са ригорозном контролом спровођења мера, додао је он.

“Веома је важно да издржимо ову и идућу недељу, тек после 4. децембра заравњивање криве епидемиолошке је могуће”, рекао је доктор Тиодоровић.

Током јучерашњег дана регистровано је 6.842 новооболелих, што је највећи број нових случајева заразе у једном дану од почетка епидемије. Током последња 24 сата умрло је 37 особа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "КШ одлучио: На онлајн да пређу старији основци, распуст од 21. децембра за све

 1. Aleksa каже:

  ”У основним школама је проблем одсуства наставника – њих 2,2% недостаје, било због заразе или изолације, рекао је др Тиодоровић.”

  Kad je problem nastavnika, kako mislite da organizujete rad u školi od prvog do četvrtog razreda s obzirom da samo od petog do osmog prelaze na nastavu na daljinu? Dakle, vi smatrate da se rad od prvog do četvrtog razreda može organizovati sam od sebe bez nastavnog kadra i pomoću mašina? Čujete li vi sebe bar ponekad?
  Da li znate da, trenutno, nastavnici razredne nastave rade duplo više časova nego pre korone? Da li znate da uopšte nemaju pauzu? Ma, da li vi uopšte znate bilo šta o školama?
  Na koji način ste rešili problem zaštite nastavnika koji rade od prvog do četvrtog razreda?

 2. Maja каже:

  Strasno, mali od 1 do 4 da idu, kao i ucitelji, veroucitelji, nastavnici engleskog, pom.radnici…
  Svi oni nisu kriticna grupa?
  Jel zbog toga sto ne idu po kaficima i ne druze se van skole?
  Ili isto za sve ili nista.
  Ili Beogradjanima neodgovara, jer nemaju gde decu? Nije se izlazilo iz kuca sa 250 zarazenih, a sada sa 7000 mozemo sve.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама