KŠ odlučio: Na onlajn da pređu stariji osnovci, raspust od 21. decembra za sve

25 novembra, 2020

U celoj Srbiji je u srednjim školama situacija nepovoljnija, ali i dalje statistički nije problem, tu je oko 0,24%. U osnovnim školama je problem odsustva nastavnika – njih 2,2% nedostaje, bilo zbog zaraze ili izolacije, rekao je dr Tiodorović.

Krizni štab je, s tim u vezi, preporučio da školski raspust počne 21. decembra ove, a da se završi 18. januara 2021. godine.

Naš portal je, greškom, prethodno preneo vest da će se se kalendari razlikovati za učenike nižih i viših razreda i zbog ove greške se izvinjavamo.

Prema poslednjim informacijama, na celoj teritoriji Srbije raspust će početi 21.12, ali će do tog datuma učenici nižih razreda osnovne škole nastavu pohađati u školama, dok će ostali pratiti onlajn.

“Fakultetima se preporučuju takođe da pređu na onlajn nastavu”, rekao je Tiodorović. Nastavljamo sa rigoroznom kontrolom sprovođenja mera, dodao je on.

“Veoma je važno da izdržimo ovu i iduću nedelju, tek posle 4. decembra zaravnjivanje krive epidemiološke je moguće”, rekao je doktor Tiodorović.

Tokom jučerašnjeg dana registrovano je 6.842 novoobolelih, što je najveći broj novih slučajeva zaraze u jednom danu od početka epidemije. Tokom poslednja 24 sata umrlo je 37 osoba.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "KŠ odlučio: Na onlajn da pređu stariji osnovci, raspust od 21. decembra za sve

 1. Aleksa kaže:

  ”U osnovnim školama je problem odsustva nastavnika – njih 2,2% nedostaje, bilo zbog zaraze ili izolacije, rekao je dr Tiodorović.”

  Kad je problem nastavnika, kako mislite da organizujete rad u školi od prvog do četvrtog razreda s obzirom da samo od petog do osmog prelaze na nastavu na daljinu? Dakle, vi smatrate da se rad od prvog do četvrtog razreda može organizovati sam od sebe bez nastavnog kadra i pomoću mašina? Čujete li vi sebe bar ponekad?
  Da li znate da, trenutno, nastavnici razredne nastave rade duplo više časova nego pre korone? Da li znate da uopšte nemaju pauzu? Ma, da li vi uopšte znate bilo šta o školama?
  Na koji način ste rešili problem zaštite nastavnika koji rade od prvog do četvrtog razreda?

 2. Maja kaže:

  Strasno, mali od 1 do 4 da idu, kao i ucitelji, veroucitelji, nastavnici engleskog, pom.radnici…
  Svi oni nisu kriticna grupa?
  Jel zbog toga sto ne idu po kaficima i ne druze se van skole?
  Ili isto za sve ili nista.
  Ili Beogradjanima neodgovara, jer nemaju gde decu? Nije se izlazilo iz kuca sa 250 zarazenih, a sada sa 7000 mozemo sve.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama