Kukice dobrote – kad se nastavnici udruže za svoje đake

26 maja, 2023

Na inicijativu nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Miroslava Molnara i Stevana Radovančeva, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu organizovana je humanitarna akcija pod nazivom „Kukice dobrote“.

Učenici i nastavnici su pozvani da, ukoliko imaju stvari koje im više ne trebaju, a imaju želju da ih nekome poklone, donesu ih u školu i okače na posebno mesto na zidu, jer će nekome puno značiti. „Kukice dobrote“ se nalaze na zidu kod dečijeg ulaza.

„Mada smo mala škola, mi smo kao jedna velika porodica“. Ovako priču o akciji počinje nastavnik fizičkog vaspitanja Stevan Radovančev.

– Znate, kada ste sa decom svakog dana i kada ih dobro upoznate, vidite da neko ima malo manje, a neko malo više. Moj kolega Miroslav Molnar i ja razmišljali smo kako bismo nešto učinili da oni koji imaju manje dobiju to što im nedostaje, a oni koji imaju više da daju, a da to ne povredi ni jedne ni druge. I setili smo se kukica. Kukice smo postavili u hodniku na izlazu iz škole, kako nikome ne bi bilo neprijatno. I već prvog dana, na kukicama su se našli rančevi, majice, duksevi, letnja garderoba. Sutradan je bilo već nešto drugo, što znači da je neko uzeo, neko doneo. A tako i treba da bude – kaže za portal Zrenjaninski Stevan Radovančev.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama