Кукице доброте – кад се наставници удруже за своје ђаке

На иницијативу наставника физичког и здравственог васпитања Мирослава Молнара и Стевана Радованчева, у Основној школи „Вук Караџић“ у Зрењанину организована је хуманитарна акција под називом „Кукице доброте“.

Ученици и наставници су позвани да, уколико имају ствари које им више не требају, а имају жељу да их некоме поклоне, донесу их у школу и окаче на посебно место на зиду, јер ће некоме пуно значити. „Кукице доброте“ се налазе на зиду код дечијег улаза.

„Мада смо мала школа, ми смо као једна велика породица“. Овако причу о акцији почиње наставник физичког васпитања Стеван Радованчев.

– Знате, када сте са децом сваког дана и када их добро упознате, видите да неко има мало мање, а неко мало више. Мој колега Мирослав Молнар и ја размишљали смо како бисмо нешто учинили да они који имају мање добију то што им недостаје, а они који имају више да дају, а да то не повреди ни једне ни друге. И сетили смо се кукица. Кукице смо поставили у ходнику на излазу из школе, како никоме не би било непријатно. И већ првог дана, на кукицама су се нашли ранчеви, мајице, дуксеви, летња гардероба. Сутрадан је било већ нешто друго, што значи да је неко узео, неко донео. А тако и треба да буде – каже за портал Зрењанински Стеван Радованчев.