Кувајмо с децом: Лепи Брка и девојчица Јоја у новој емисији која учи децу да кувају

8 фебруара, 2021

Портал Детињарије представља вам Лепог Брку и Јоју у емисији „Кувајмо с децом“. У краткој, динамичној форми, на YouTube каналу Детињарија, сваке недеље родитељи и деца моћи ће да погледају нове, једноставне рецепте за укусне ђаконије у изведби познатог ТВ кувара Ненада Гладића – Лепог Брке и дванаестогодишње Јоване Николић – Јоје.

Наша мисија је да се деца и млади инспиришу и укључе у спремање хране, јер наш мото је: “Реци ми и заборавићу. Покажи ми и можда ћу запамтити. Укључи ме и научићу!”

Акценат наше кампање је на припреми ђачке ужине, као важног оброка који се данас све више замењује брзом храном и грицкалицама. Увођењем деце у кухињу и њиховим упознавањем са намирницама, рецептима и техникама припреме јела, развија се њихова свест о квалитетном и здравом оброку.

“’Кувајмо с децом’ ми је посебно драг пројекат јер живи на чистом ентузијазму. То је ретко срести у ово време. Интересантно би било проверити да ли се неко оволико дуго бави овом темом као ми? За почетак, учимо децу да су способни да сами припреме храну још од четврте године. Наравно да то неће радити потпуно сами, али идеја припреме хране (а не куповина индустријских грицкалица) им полако постаје природна и полако развијају свест о томе да је рецимо боље да поједу јабуку за ужину него кесицу чипса. Да није срамота понети од куће нешто што су сами или уз нечију помоћ направили. Волео бих да схвате да је “јачи фазон” јести здраво него из трафике. Морамо макар да пробамо, па још једном, па још једном, и тако док не успемо,” каже Лепи Брка.

И Јоја је поделила своје утиске: “Мени се јако допало да будем у кухињи са Брком и срећна сам што сам научила да правим разне рецепте. Свој деци бих поручила да ако сам ја могла да научим, моћи ће и они!”

Брка и Јоја вас позивају да пратите њихове кулинарске авантуре и поручују: кувајте са децом јер ће тако постати самостална, маштовита, вредна, јести здравије и заволети природу која нас храни!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама