Квоте у најпопуларнијим школама попуњене су већ у првом кругу

Квоте у најпопуларнијим школама, попуњене су већ у првом кругу, а за упис у Трећу београдску гимназију на природно математички смер било је потребно освојити најмање 94.78 бодова.


Званични резултати расподеле кандидата по средњим школама и образовним профилима објављени су вечерас, а упис кандидата у средње школе у које су распоређени биће 9. и 10. јула од 8 до 15 часова.

Квоте у најпопуларнијим школама, попуњене су већ у првом кругу, а за упис у Трећу београдску гимназију на природно математички смер било је потребно освојити најмање 94.78 бодова, док је за друштвени смер требао имати најмање 91.15 бодова, а да би се уписао у срспко-француско оделење у овој школи матурантима је био чак 98.04 поена.

За, такође, популарну Прву београдску гимназију за упис на природно математички смер било је потребно најмање 90.38 а за друштвено језички смер 87.38 бодова.

У Новом Саду већ годинама најпопуларнија је гимназија „Јова Јовановић Змај“, а за упис на природно математички смер било је потребно најмање 96.38 бодова, а велики број бодова – 97.40 – ђацима је био потребан и за упис на спортски смер у овој школи.

Као и ранијих година међу ђацима врло је популарна Медицинска школа у Новом Пазару па је за упис на смер медицински техничар било потребно имати најмање 90.80 боова, а за смер фармацеутски техничар мало више – 91.18 бодова.

Бодови се, иначе, рачунају према успеху у средњој школи који може донети 60 и према успеху на малој матури где се из три теста – српског, математике и комбинованог – може освојити 40 бодова.

Сви ученици који остану нераспоређени добиће шансу за упис у другом уписном року од 9. до 13. јула , када ће се попуњавати преостала слободна места у свим средњим школама. За ове ученике већ сутра почиње попуњавање листе жеља.

Извор: Новости