Kvote u najpopularnijim školama popunjene su već u prvom krugu

Kvote u najpopularnijim školama, popunjene su već u prvom krugu, a za upis u Treću beogradsku gimnaziju na prirodno matematički smer bilo je potrebno osvojiti najmanje 94.78 bodova.


Zvanični rezultati raspodele kandidata po srednjim školama i obrazovnim profilima objavljeni su večeras, a upis kandidata u srednje škole u koje su raspoređeni biće 9. i 10. jula od 8 do 15 časova.

Kvote u najpopularnijim školama, popunjene su već u prvom krugu, a za upis u Treću beogradsku gimnaziju na prirodno matematički smer bilo je potrebno osvojiti najmanje 94.78 bodova, dok je za društveni smer trebao imati najmanje 91.15 bodova, a da bi se upisao u srspko-francusko odelenje u ovoj školi maturantima je bio čak 98.04 poena.

Za, takođe, popularnu Prvu beogradsku gimnaziju za upis na prirodno matematički smer bilo je potrebno najmanje 90.38 a za društveno jezički smer 87.38 bodova.

U Novom Sadu već godinama najpopularnija je gimnazija „Jova Jovanović Zmaj“, a za upis na prirodno matematički smer bilo je potrebno najmanje 96.38 bodova, a veliki broj bodova – 97.40 – đacima je bio potreban i za upis na sportski smer u ovoj školi.

Kao i ranijih godina među đacima vrlo je popularna Medicinska škola u Novom Pazaru pa je za upis na smer medicinski tehničar bilo potrebno imati najmanje 90.80 boova, a za smer farmaceutski tehničar malo više – 91.18 bodova.

Bodovi se, inače, računaju prema uspehu u srednjoj školi koji može doneti 60 i prema uspehu na maloj maturi gde se iz tri testa – srpskog, matematike i kombinovanog – može osvojiti 40 bodova.

Svi učenici koji ostanu neraspoređeni dobiće šansu za upis u drugom upisnom roku od 9. do 13. jula , kada će se popunjavati preostala slobodna mesta u svim srednjim školama. Za ove učenike već sutra počinje popunjavanje liste želja.

Izvor: Novosti