Лагунин наградни конкурс за децу – „Најчуднија књига на свету“

4 марта, 2017

У сусрет манифестацији „Дечји дани културе“, која ће бити одржана од 21. до 23. априла, издавачка кућа Лагуна расписује наградни конкурс на тему „Најчуднија књига на свету“. Конкурс ће трајати од 1. марта до 24. априла 2017. и на њему могу да учествују деца узраста од 7 до 15 година.

Радови могу да буду:
1. кратка прича (до 3 странице, односно у електронском формату до 5000 карактера са размаком);
2. цртеж до величине А4 (у електронском формату, скениран на 300 дпи).
Тема обухвата све што може да се доведе у везу с књигом која је најчуднија од свих књига на свету: цртеж или опис најчудније књиге на свету; измишљена књига, књига која је жива – говори, хода, има необичне особине; песма о најчуднијој књизи; догађај са најчуднијом књигом на свету; сусрет деце са најчуднијом књигом на свету…
Дакле, поштована децо, пустите машти на вољу – измислите, нацртајте, измаштајте, створите најчуднију књигу на свету и освојте вредне награде.
Приспеле радове прегледаће жири: Урош Петровић, писац за децу, Бранко Стевановић, песник за децу, и Зоран Пеневски, уредник дечјих издања у Лагуни.
Првих пет радова биће награђени комплетима књига у издању Лагуне, а најбољи радови биће објављени у књизи „Најчуднија књига на свету“. Списак одабраних радова биће познат у јунској Ноћи књиге, а издање „Најчуднија књига на свету“ биће промовисано на дечјем дану Сајма књига у Београду.
Радове слати на адресу :
Лагуна
за конкурс „Најчуднија књига на свету“
Краља Петра 45, ВИ спрат
11000 Београд, Србија
Или на е-маил: : konkurs@laguna.rs
Радове можете донети и на манифестацију „Дечји дани културе“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама