Липковски: Родитељи нису компетентни да "оцењују" професоре!

13 септембра, 2016

Родитељи нису компетентни да “оцењују” професоре!
Председник Националног просветног савета Александар Липковски изјавио је данас да не подржава идеју да родитељи оцењују професоре, јер пре свега нису компетентни, али да је с друге стране могуће наћи модус којим би се мишљење родитеља узимало у обзир
Липковски је новинарима, после седнице Националног просветог савета, рекао да би у најкраћем могао да каже да то не подржава.

Прочитајте и Gde bi nas odvelo uvođenje roditeljskog ocenjivanja nastavnika

– То је најкраћи могући одговор. Ако хоћете опширније, онда се морају знати и опширнији услови на који начин би се тако неко оцењивање уводило – рекао је он.
Кад се буде знао предлог, онда ће се знати и одговор, а сада може да каже да је начелно против тога, истакао је Липковски и указао да би неко могао неког да оцењује, потребно је да има много више искуства, знања из струке и много више увида у стање ствари.

Прочитајте и „Ako nastavniku od uspeha njegovih učenika zavisi visina plate, moraće više da se potrudi”

Он је додао да родитељи углавном имају преокупацију која се зове њихово дете и да не гледају систем у целини.
– Према томе, мислим да не би било добро да родитељи оцењују, али наравно могуће је наћи неки модус у којима би се мишљења родитеља узимало у обзир. На крају крајева, школски одбори садрже и три члана који су представници родитеља – закључио је Липковски.
 
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Липковски: Родитељи нису компетентни да "оцењују" професоре!"

  1. kk каже:

    CUJTE NISU KOMPETENTNI…Kad dete ne zna sta je ucilo u skoli danas,kad ucitelj ne pregleda domaci zadatak,kad na pitanje deteta ,,mozete li da mi objasnite,ne razumem zadatak,,,predavac kaze ,,zao mi je,,,kad polovinu nastave provede razgovarajuci mobilnim telefonom…Mislim da zasluzuje nedovoljan 1.A pritom nemamo kome da se zalimo.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама