Lista škola za prvi krug onlajn obuke „Digitalna učionica” za osnovne škole

20 maja, 2020

25.5.2020. godine počinje prvi krug onlajn obuka „Digitalna učionica” za osnovne škole

U novonastaloj situaciji i u skladu sa preporukama, Program obuke za zaposlene u obrazovanju /Digitalna učionica/digitalno kompetentan nastavnik – uvođenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala odvijaće se putem interneta. Obuka počinje 25.5.2020.

Obuka je obavezna za sve nastavnike u osnovnim školama i gimnazijama i spada u kategoriju obuka od javnog interesa. Cilj obuke je profesionalno osnaživanje nastavnika za korišćenje savremene informaciono-komunikacione tehnologije u svakodnevnoj nastavi, osposobljavanje nastavnika za korišćenje digitalnih udžbenika i otvorenih obrazovnih resursa, kako i korišćenje sistema za upravljanje nastavom i učenjem u digitalnom okruženju i  većeg broja alata za samostalno kreiranje obrazovnih resursa.

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja je direktorima škola koje su uključene u prvi krug obuka prosledio obaveštenje sa spiskom nastavnika koji će pohađati obuku u terminu od 25.5.2020. godine.

Nastavnici ovih škola dužni su da samostalno popune prijavu sa ličnim podacima prema uputstvima koje će dobiti od direktora svoje škole.

Obaveštenja o sledećim ciklusima obuka objavljivaćemo na sajtu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja zuov.gov.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama