Људскост на делу: Дечак кришом хранио друга из разреда

октобар 20, 2016
Од самог почетка семестра, дечак по имену Дилан питао је мајку да му одсада прави два сендвича за школу, уместо једног.
hrana
Жосет Диран из Новог Мексика, није тражила разлоге мислећи да јој је син добио велики апетит. Међутим, кад више није могла да се суздржи, питала га је:
“Душо, мислим да ти је ово превише?” Њезин син је тада одговорио: “Ово је за једног дечака. Он не доноси никакав ручак у школу. Мислим да немају новца.”
Жосет је била изненађена и дубоко дирнута, преноси Bright Side.
Испоставило се да је породица тог дечака имала јако пуно проблема: његова мама се сама старала о детету, изгубила је недавно посао те једва спаја ‘крај с крајем’.
Жосет је ово погодило, јер се прије неколико година и сама нашла у истој ситуацији. Самохрана је мајка, која је, такође, била без посла и није могла приуштити нити изнајмити стан, већ је ноћи проводила у аутомобилу.
Није постављала више питања већ је наставила давати сину други ручак свакодневно.
Онда је једног јутра је добила телефонски позив од школе гдје се сусрела с мајком Дyланова пријатеља. Сазнавши Жосетин чин љубазности, са сузама у очима дошла је рећи ХВАЛА.
“Знам да сте хранили мог сина. Тако сам вам захвалан. Али сада сам нашла посао”, рекла је понудивши јој новац.
Жосет није узела, чак ју је Дланов приказ саосећања за свог пријатеља инспирисао. Наиме, уз помоћ својих пријатеља из одбојкашке репрезентације, у којој је играла, успела је прикупити 400 долара који ће се користити за ручак оне деце у школи чије породице то не могу приуштити.
ИЗВОР: Радиосарајево.ба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама