Maјчина љубав јача од медицине

27 јуна, 2017

Београђанин после посете једне жене изашао из коме

Некадашњи глумац Атељеа 212, Б.З. (73) после тога успешни привредник у Мексику, а данас пензионер у Београду, пао је у кому и завршио у болничкој постељи.
Цело његово друштво са којим се редовно дружио у ресторану Мадера га је свакодневно обилазило у болници пошто његова деца и унуци живе у Мексику. Породични пријатељ поделио је на фејсбуку невероватну причу управо из глумчеве болничке собе.
“Добијам позив из болнице да хитно дођем јер је једна бака ненајављена и у голој води дошла до њега. Једва сам се пробио јер је улица Булевар ослобођења закрчена због радова. Kада сам ушао у собу и видео овај призор, нисам могао да верујем. Поред његове постеље, једва је стајала бакица у црнини, једном руком ослањала се на штап, а другу је држала на његовом срцу…”, описао је ову емотивну сцену пријатељ.
Он даље објашњава да бакица живи сама у Булевару краља Александра, близу хотела Метропол, једва је покретна и врло слабо чује. Није могла више да издржи и данас је кренула да га обиђе. Сишла је испред зграде, узела такси и тражила да је одвезе до болнице која се налази близу Ветеринарског факултета. Таксиста је успео да дође до Славије али даље се, од гужве, није могло. Изашла је из таксија и кренула пешке! Два сата је, корак по корак ногу пред ногу, ходала и пробијала се до болнице. Надљудским напором се попела уз степенице и пронашла га у једној болничкој соби.
“Затекао сам је како у сузама нежно масира његово срце. Неописива сцена. Остали смо још сат времена тако. Након тога сам је вратио до стана и сместио у кревет”, наводи он и додаје да се ту прича не завршава…
“Мало после тога су ме поново звали из болнице! Тек тада се умало нисам онесвестио!
Kажу ми да је наш добри пријатељ изашао из коме и да је свестан и да хоће да ме чује на телефон… Пар реченица смо разменили. Људи, ово мора да је сан! Ова дивна бака је успела оно што медицина није!
Можда зато што је та дивна бакица његова мајка, има 97 година, и првоборац је Другог светског рата, одликована је орденом Народног хероја као и са више других медаља и споменица! Она је све оно што се пожелети може!
Усхићен, одлетео сам да јој саопштим радосну вест. Тада сам на њеном лицу видео сузе радоснице…тихо ми је рекла…
‘Мајка разуме оно што дете није изговорило'”, завршио је пријатељ ову емотивну причу о глумцу из незаборавне београдске “Kосе”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама