Majčina ljubav jača od medicine

27 juna, 2017

Beograđanin posle posete jedne žene izašao iz kome

Nekadašnji glumac Ateljea 212, B.Z. (73) posle toga uspešni privrednik u Meksiku, a danas penzioner u Beogradu, pao je u komu i završio u bolničkoj postelji.
Celo njegovo društvo sa kojim se redovno družio u restoranu Madera ga je svakodnevno obilazilo u bolnici pošto njegova deca i unuci žive u Meksiku. Porodični prijatelj podelio je na fejsbuku neverovatnu priču upravo iz glumčeve bolničke sobe.
“Dobijam poziv iz bolnice da hitno dođem jer je jedna baka nenajavljena i u goloj vodi došla do njega. Jedva sam se probio jer je ulica Bulevar oslobođenja zakrčena zbog radova. Kada sam ušao u sobu i video ovaj prizor, nisam mogao da verujem. Pored njegove postelje, jedva je stajala bakica u crnini, jednom rukom oslanjala se na štap, a drugu je držala na njegovom srcu…”, opisao je ovu emotivnu scenu prijatelj.
On dalje objašnjava da bakica živi sama u Bulevaru kralja Aleksandra, blizu hotela Metropol, jedva je pokretna i vrlo slabo čuje. Nije mogla više da izdrži i danas je krenula da ga obiđe. Sišla je ispred zgrade, uzela taksi i tražila da je odveze do bolnice koja se nalazi blizu Veterinarskog fakulteta. Taksista je uspeo da dođe do Slavije ali dalje se, od gužve, nije moglo. Izašla je iz taksija i krenula peške! Dva sata je, korak po korak nogu pred nogu, hodala i probijala se do bolnice. Nadljudskim naporom se popela uz stepenice i pronašla ga u jednoj bolničkoj sobi.
“Zatekao sam je kako u suzama nežno masira njegovo srce. Neopisiva scena. Ostali smo još sat vremena tako. Nakon toga sam je vratio do stana i smestio u krevet”, navodi on i dodaje da se tu priča ne završava…
“Malo posle toga su me ponovo zvali iz bolnice! Tek tada se umalo nisam onesvestio!
Kažu mi da je naš dobri prijatelj izašao iz kome i da je svestan i da hoće da me čuje na telefon… Par rečenica smo razmenili. Ljudi, ovo mora da je san! Ova divna baka je uspela ono što medicina nije!
Možda zato što je ta divna bakica njegova majka, ima 97 godina, i prvoborac je Drugog svetskog rata, odlikovana je ordenom Narodnog heroja kao i sa više drugih medalja i spomenica! Ona je sve ono što se poželeti može!
Ushićen, odleteo sam da joj saopštim radosnu vest. Tada sam na njenom licu video suze radosnice…tiho mi je rekla…
‘Majka razume ono što dete nije izgovorilo'”, završio je prijatelj ovu emotivnu priču o glumcu iz nezaboravne beogradske “Kose”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama