Мајке мирно гледају како деца ломе младо дрво

На друштвеним мрежама се појавио снимак на коме се види како се деца играју – ломећи младо дрво, док маме све то мирно посматрају. Ова сцена снимљена је у Младеновцу и изазвала је жустре реакције и бројне осуде.
Само један од коментара на снимак: „Е, ово су вам, људи и децо, комплетни идиоти. Деца у корену нису ништа крива, раде све што им се дозволи и теже ка томе да помере границе. Уз родитеље комплетне кретене, велике су шансе да ће и деца бити таква.
Не будите кретени. Садите дрвеће, не ломите га.”
[ot-video][/ot-video]
Баш данас сам, чекајући да се упали зелено светло на семафору, видела младића, можда 25 година, како отвара сладолед и баца папир поред себе, на бетон, иако је канта за смеће била свега неколико метара удаљена. Ако се на тај начин опходимо према граду у ком живимо, ако тако учимо своју децу (а учити децу не значи држати им предавања, већ давати им пример) онда није ни чудо што смо незадовољни, што се жалимо да су генерације све горе, да је васпитање све теже, да се без батина не може.
Нису деца све гора, већ су то родитељи. И није овој деци било потребно да их мајке сад батином дисциплинују, за то је касно и тај воз је прошао. Ова деца нису добила родитељску љубав, нису васпитавана добрим примером, нису научена како да се опходе према природи и свету у ком живе. Али, нису ни имала од кога да то науче.
Зато и кажем, не кривите децу, ни тренутка. Једини кривци за ово што гледате су маме које мирно седе и гледају.