Малац генијалац дарује – стипендије за 48 малишана! Ево како да пријавите своје клинце

Чућете често како кажу да је мозак мишић и да, као и сви мишићи, мора да се вежба да би се развијао. Ово за мишић није тачно. Мозак није мишић. Ово друго ипак јесте. Развој мозга зависи од онога што нам је дато рођењем, али још више од стимулације коју добијамо од окружења.

Имајући то у виду, да би подржали оптималан развој мозга своје деце, испада да родитељи треба да буду истовремено васпитачи, психолози, неуролози, педагози… А пошто је то немогуће, најбоље што могу да ураде јесте да свом детету пруже могућност да учи и развија се кроз слободну игру, али и кроз усмерене активности.

Имајући у виду да су за усмерене активности потребни одређени услови, али и финансијска средства, те да нису сви родитељи у могућности да на тај начин подрже развој своје деце, школа за развој менталних капацитета Малац генијалац покренула је велику националну акцију – Знање на дар.

Знање на дар – стипендије за 48 ђака

У оквиру акције, чији је наградни фонд преко 3.000.000 динара, чак 48 малишана добиће могућност да једну школску годину програм менталне аритметике Малац генијалац похађају потпуно бесплатно.

Зашто баш 48? Зато што широм Србије постоји толико Малац генијалац центара који у овом тренутку уписују нову генерацију полазника. Зато ће сваки од њих изабрати по једног ђака који ће добити пуну стипендију за похађање програма.

Ако имате (или познајете неког ко има) дете које би уживало да кроз менталну аритметику размрда своје вијуге и развије пажњу, концентрацију, меморију… а можда не може то да приушти, све што треба да урадите је да до 07. јануара 2020. године попуните и пошаљете податке о детету уз приложено мотивационо писмо којим описујете његова интересовања и таленте. Такође, пожељно је да пошаљете и препоруку његовог учитеља или васпитача.

Међу онима који поднесу валидну пријаву, жири састављен од локалних наставника изабраће по једног ученика по школи, који ће бесплатно похађати годишњи програм Менталне аритметике.

„Крај године и месец у којем дочекујемо Нову годину и Божићне благдане, мотивисали су нас да покренемо акцију даривања. Сматрамо да је најважнији поклон који можемо даровати детету – ЗНАЊЕ! Зато смо одлучили да деци широм Србије омогућимо да се бесплатно придруже нашој школи. У нашој земљи постоји много клинаца и клинцеза који заслужују да похађају развојне програме, али њихови родитељи, нажалост, нису у могућности да им то и приуште. Нека ова наша акција означи почетак лепе традиције стипендирања образовања деце, јер свако дете заслужује да постигне максимум интелектуалног развоја и постане боља верзија себе!“ – каже Владимир Новицки, оснивач едукативног система Малац генијалац.

Формулар за пријаву и више информација потражите на: www.malacgenijalac.com/mesec-darivanja/

Подаци о избраним полазницима програма биће објављени 10. јануара 2020. године на страници www.malacgenijalac.com