Malac genijalac daruje – stipendije za 48 mališana! Evo kako da prijavite svoje klince

Čućete često kako kažu da je mozak mišić i da, kao i svi mišići, mora da se vežba da bi se razvijao. Ovo za mišić nije tačno. Mozak nije mišić. Ovo drugo ipak jeste. Razvoj mozga zavisi od onoga što nam je dato rođenjem, ali još više od stimulacije koju dobijamo od okruženja.

Imajući to u vidu, da bi podržali optimalan razvoj mozga svoje dece, ispada da roditelji treba da budu istovremeno vaspitači, psiholozi, neurolozi, pedagozi… A pošto je to nemoguće, najbolje što mogu da urade jeste da svom detetu pruže mogućnost da uči i razvija se kroz slobodnu igru, ali i kroz usmerene aktivnosti.

Imajući u vidu da su za usmerene aktivnosti potrebni određeni uslovi, ali i finansijska sredstva, te da nisu svi roditelji u mogućnosti da na taj način podrže razvoj svoje dece, škola za razvoj mentalnih kapaciteta Malac genijalac pokrenula je veliku nacionalnu akciju – Znanje na dar.

Znanje na dar – stipendije za 48 đaka

U okviru akcije, čiji je nagradni fond preko 3.000.000 dinara, čak 48 mališana dobiće mogućnost da jednu školsku godinu program mentalne aritmetike Malac genijalac pohađaju potpuno besplatno.

Zašto baš 48? Zato što širom Srbije postoji toliko Malac genijalac centara koji u ovom trenutku upisuju novu generaciju polaznika. Zato će svaki od njih izabrati po jednog đaka koji će dobiti punu stipendiju za pohađanje programa.

Ako imate (ili poznajete nekog ko ima) dete koje bi uživalo da kroz mentalnu aritmetiku razmrda svoje vijuge i razvije pažnju, koncentraciju, memoriju… a možda ne može to da priušti, sve što treba da uradite je da do 07. januara 2020. godine popunite i pošaljete podatke o detetu uz priloženo motivaciono pismo kojim opisujete njegova interesovanja i talente. Takođe, poželjno je da pošaljete i preporuku njegovog učitelja ili vaspitača.

Među onima koji podnesu validnu prijavu, žiri sastavljen od lokalnih nastavnika izabraće po jednog učenika po školi, koji će besplatno pohađati godišnji program Mentalne aritmetike.

„Kraj godine i mesec u kojem dočekujemo Novu godinu i Božićne blagdane, motivisali su nas da pokrenemo akciju darivanja. Smatramo da je najvažniji poklon koji možemo darovati detetu – ZNANJE! Zato smo odlučili da deci širom Srbije omogućimo da se besplatno pridruže našoj školi. U našoj zemlji postoji mnogo klinaca i klinceza koji zaslužuju da pohađaju razvojne programe, ali njihovi roditelji, nažalost, nisu u mogućnosti da im to i priušte. Neka ova naša akcija označi početak lepe tradicije stipendiranja obrazovanja dece, jer svako dete zaslužuje da postigne maksimum intelektualnog razvoja i postane bolja verzija sebe!“ – kaže Vladimir Novicki, osnivač edukativnog sistema Malac genijalac.

Formular za prijavu i više informacija potražite na: www.malacgenijalac.com/mesec-darivanja/

Podaci o izbranim polaznicima programa biće objavljeni 10. januara 2020. godine na stranici www.malacgenijalac.com