Mali maturanti zahtevaju da se poništi maturski ispit

18 juna, 2019

Predstavnici malih maturanata dogovorili su se tokom današnjeg protesta povodom odlaganja testa iz matematike da će u sredu doći u škole, ali da neće izlaziti na ispit i pozvali svoje roditelje i članove porodica da im se pridruže i podrže ih u protestu i zahtevima da se poništi maturski ispit.

Posle protesta ispred resornog ministarstva i šetnje do fontane na Slaviji, oni su ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj saopštili da će zahtevati da se poništi ovogodišnja matura, a ako to ne bude učinjeno najavili su da će sutra nastaviti protest ispred Ministarstva.

Oni su se ranije danas okupili ispred Ministarstva prosvete zbog odlaganja testa iz matematike, na kratko su ušli u zgradu Ministarstva, ali tamo nije bio niko od nadležnih ko je mogao da ih primi.

Troje maturanata, koji su u ime okupljenih ušli u Ministarstvo prosvete da razgovaraju sa nekim o trenutnoj situaciji oko testova i polaganja prijemnog ispita, niko od nadležnih nije primio.

Jedan od učenika nam je rekao da je ministarstvo tražilo da deca pošalju predstavnike na razgovor, ali da do razgovora nije došlo.

Troje predstavnika osmaka koji su ušli u zgradu rekli su novinarima da su ispred prostorija Ministarstva proveli oko 15 minuta da bi im bilo rečeno da ministar, njegovi pomoćnici i zamenici nisu tu i da nema ko da ih primi.

Mali maturanti nezadovoljni su zbog otkazivanja završnog ispita iz matematike.

Uzvikuju „nećemo prijemni“ i „ostavka ministra“. Okupljeni đaci kažu da su preko instagrama dobili poziv da dođu na protest.

Jedna grupa pokušala je da uđe na centralni ulaz u zgradu ministarstava u Nemanjinoj, za to vreme je đake neko iz zgrade gađao jajima.

Nekoliko stotina đaka koji su prvobitno blokirali Nemanjinu ulicu ispred zgrade Ministarstva prosvete, krenulo je ka Slaviji kako bi blokirali kružni tok, gde su se kratko zadržali, a potom su se uputili Ulicom kralja Milana.

Piše: V. A.

Foto: Vesna Andrić

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Mali maturanti zahtevaju da se poništi maturski ispit

  1. A kaže:

    Deca zrelije i trezvenije razmišljaju od njihovih ,,učitelja”,a pošto u ovoj zemlji ne postoji odgovornost i za mnogo ozbiljnija dešavanja ovo je osveta loših đaka.Ministarstvo,zavodi,agencije…PALI STE po ko zna koji put,koga vi obrazujete.

    1. Tamo neko iz prosvete kaže:

      Slažem se, s tim da se učenicima odmah podele diplome i da se ostavi mesto da sami upišu ocene, da ti testovi ne bi pokazali da su im ocene poklanjane i jer “vukovci” osvajaju premalo poena.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama