Мама увек најбоље зна!

фебруар 18, 2023

Ево списка ситуација у којима је ваша мама била у праву, а ви сте тога били свесни, иако нисте хтели да признате.

majkaТребало је да обучете џемпер.

Није требало да седнете да ручате у новој кошуљи. Нарочито ако узмете у обзир да вас је чекала топла супа.

Сваки пут кад је рекла “Кад би … (допишите име најнеозбиљнијег човека с којим се дружите) скочио у бунар, да ли би и ти скочио?” У том тренутку, вероватно сте мислили да бисте. Сад кад размислите…

Кад није хтела да вам набави пса/мачку/акваријуом од 200 литара, који сте очајнички желели јер је знала да би вас то држало уврх главе три недеље.

Кад нисте примљени на посао који сте заиста, заиста желели, а она вам је рекла да будете стрпљиви јер ће налетети нешто што ће бити боље за вас.

Кад вам је лепо рекла да на зимовање понесете најдебљи вунени џемпер и најтоплију јакну, а ви сте хтели да терате моду у капуту у којем изгледате као филмска звезда па сте се вратили мртви болесни.

Сваки пут кад вам је рекла да су најавили кишу и да понесете кишобран (али сте ви били паметнији, па га ипак нисте понели).

Запамтите једном заувек, маме имају веома софистицирано чуло за предвиђање кише.

Истина је. Скоро све на свету изгледа мање страшно кад преспавате.

Кад вам је рекла да не возите бицикл по шљунку превише брзо, јер ће каменчићи и прашина завршиту право у разбијеном колену.

Чим паднете, што се десило врло брзо, зар не?

Сваки пут кад сте, као дете, питали зашто нешто морате да урадите, а она одговорила “зато што ја тако кажем”. С таквом логиком нема расправе.

Кад вас је уверавала да ће доћи дан кад ћете млађег брата или сестру волети највише на свету.

Кревети стварно нису предвиђени за скакање. То сте и сами експериментално утврдили (али сте тада кривицу свалили на млађег брата или сестру).

Кад је говорила да девојчица која је најпопуларнија у разреду зато што има најлепшу перницу, патике… можда није и најпаметнији избор за најбољу другарицу. У то сте се уверили вероватно два дана касније, кад је изабрала нову најбољу другарицу, а вас почела да оговара коме стигне.

Сваки пут кад вам је скренула пажњу да можда нисте морали да улетите у минус због још једног пара чизама, нове ташне или ципела са штиклом од 12 центиметара. (Јер ни оне које имате не носите.)

Кад вам је, пре толико година, говорила да је рано да почнете да бријете ноге… Наравно, игнорисали сте је. А сад вам је вероватно жао због тога.

Кад каже да вас воли више од живота, без обзира на све.

Слободно наставите листу, сигурно имате нешто да додат

Извор:  mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама