Šta najviše muči žene kad je lepota u pitanju?

2 maja, 2018

Višak kilograma ili višak dlačica po licu i telu? Šta je ono što žene najviše muči kada je lepota u pitanju? Neosporno je da su mnoge dame kilažom nezadovoljne, ali, hajde da budemo iskrene, rešenje je najčešće samo u našoj volji. Da odlučimo jednog dana da se više krećemo, manje jedemo slatkiše i testa, više spavamo, manje pijemo gazirano i alkohol, više se okrenemo zdravlju, a manje porocima – sve bi se promenilo. A ima i onih kojima je lepo u svom okruglastom telu. Ali, teško da ćete naći damu kojoj je lepo sa neželjenim dlačicama. I teško da postoji zdrav život zbog kojeg će vas one zaobići, kao u pomenutom slučaju viška kilograma. Ovoj gnjavaži nema kraja.
Ako ih brijete, osim što je to ista obaveza na svaka dva dana, samo tog prvog koža je zaista glatka. Drugog dana to je već nešto što počinje da liči na mušku bradu i nimalo nije lepo na dodir. Drugo rešenje – odlazite na depilaciju. Iako to traži vreme i organizaciju slobodnog termina, lepo je priuštiti sebi sat vremena tokom kojih vas neko drugi doteruje. I sve je idealno prvih… pa, kako kome, ali recimo nekih 7-10 dana. Tu već dlačice kreću da rastu, potpuno neujednačeno i kako se kojoj hoće, a vi upadate u ludilo zvano – pokrivaj noge, ruke, šta treba, pričaj koliko voliš pantalone, nosi grilon čarape, dok ne dođe vreme za depilaciju. Jer, nećete odlaziti u salon i odvajati novac i slobodno vreme na svakih par dana da biste uklonili tih par dlačica. I tako izbor garderobe, odlasci na događaje, uživanje u kupanju i plivanju, intimni odnosi, lekarski pregledi, počnu da vam zavise od toga jeste li bili ili kada treba da odete na depilaciju. Ima pak i onih kojima je sve to suviše intimno, imaju sumnje po pitanju higijene ili ne podnose da se njihovom kožom bavi neko drugi, pa im je odlazak u salon svakako neprihvatljiv. Dugoročnije rešenje, iako ne garantovano trajno, je za sada samo laserska epilacija, koja je velikom broju dama prilično skupa. A dilemu da li se u ovo upustiti pojačava i činjenica da je ovaj metod relativno kratko u primeni da bi se stručnjaci usaglasili koliko je zaista zdravo uništiti koren dlake i može li to imati loše efekte po zdravlje kože i tela.

I tako, krenete da tragate za lakim rešenjem u udobnosti svoga doma. I danas se sećam kako je prvi takav pokušaj izgledao u tinejdžerskim danima mnogih devojaka – pravac drogerija, kupuje se vosak u kutijici, zatim savesno odabire neka mamina šerpa koju se nadamo da bi pristala da žrtvuje, stara ili sa tufnama, ukućane isterujemo iz kuće, i – ritual može da počne. Nakon nekoliko sati rezultat je obično bivao isti – tek poneka skinuta dlačica, posao nedovršen, sati i sati izgubljeni na dogrevanje i hlađenje voska, a njegovi tragovi svuda po kući. Zabavno za prepričavanje, ali danas, zahvaljujući italijanskoj kompaniji Artsana i brendu Lycia, dostupno nam je brzo, jednostavno i efektno rešenje za uklanjanje neželjenih dlačica.
Brend Lycia, posebno za moderne i aktivne dame, dizajnirao je proizvod za efikasnu depilaciju u kućnim uslovima, koji daje trajnije rezultate, bezbedan je, i pouzdan. Lycia trake za depilaciju dostupne su u tri linije, kako bi podmirile specifične potrebe u zavisnosti od osetljivosti kože i područja koje se depilira. “Nežan dodir” trake namenjene su za depilaciju lica, ruku i nogu, i najbolji su izbor za osetljivu kožu jer sadrže ekstrakt nevena koji umiruje kožu nakon depilacije. Trake “Savršen dodir” sadrže pčelinji vosak i ulje jojobe, a namenjene su damama sa normalnom kožom za depilaciju lica, ruku, nogu, pazuha i bikini zone. Linija “Prirodni dodir” sadrži trake za depilaciju sa 100% prirodnim voskom i blagim biljnim mirisom, a namenjene su svim tipovima kože.

Korišćenje Lycia traka za depilaciju vrlo je jednostavno i praktično. Trake sa voskom zaista se zagreju među dlanovima nakon svega nekoliko sekundi, nakon čega se odlepe jedna od druge i nanose na čistu i suvu kožu koju depilirate. Traku pritisnete, i odmah povučete u smeru suprotnom od smera rasta dlačica. U pakovanju su vam, pored traka, dostupne i specijalne uljane maramice kojima ćete ukloniti višak voska sa kože, i istovremeno umiriti kožu negujućim sastojcima kojima su natopljene. Svi Lycia proizvodi za depilaciju dermatološki su testirani i ne sadrže boje, parfeme i konzervanse.
Sada u ponudi ovog brenda možete pronaći i dezodoranse za različite namene. Nakon depilacije preporučujemo roze dezodorans Daily care, cvetnog i nežnog mirisa, koji ne sadrži alkohol, veštačke boje i parabene te je kao takav pogodan za nanošenje na osetljivu kožu nakon depilacije. Ukoliko vas zanima 48-časovna efikasna zaštita uz osvežavajuće mirisne note, regulaciju znojenja i pomoć u neutralisanju neprijatnih mirisa, pogledajte dezodoranse u kompletnoj ponudi i pronađite onaj koji vam najviše odgovara.
Ako birate da se same depilirate, birajte elegantno i pouzdano. Birajte Lycia proizvode.
Autor: Redakcija
Tekst napisan u saradnji sa kompanijom Keprom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama