Шта највише мучи жене кад је лепота у питању?

Вишак килограма или вишак длачица по лицу и телу? Шта је оно што жене највише мучи када је лепота у питању? Неоспорно је да су многе даме килажом незадовољне, али, хајде да будемо искрене, решење је најчешће само у нашој вољи. Да одлучимо једног дана да се више крећемо, мање једемо слаткише и теста, више спавамо, мање пијемо газирано и алкохол, више се окренемо здрављу, а мање пороцима – све би се променило. А има и оних којима је лепо у свом округластом телу. Али, тешко да ћете наћи даму којој је лепо са нежељеним длачицама. И тешко да постоји здрав живот због којег ће вас оне заобићи, као у поменутом случају вишка килограма. Овој гњаважи нема краја.
Ако их бријете, осим што је то иста обавеза на свака два дана, само тог првог кожа је заиста глатка. Другог дана то је већ нешто што почиње да личи на мушку браду и нимало није лепо на додир. Друго решење – одлазите на депилацију. Иако то тражи време и организацију слободног термина, лепо је приуштити себи сат времена током којих вас неко други дотерује. И све је идеално првих… па, како коме, али рецимо неких 7-10 дана. Ту већ длачице крећу да расту, потпуно неуједначено и како се којој хоће, а ви упадате у лудило звано – покривај ноге, руке, шта треба, причај колико волиш панталоне, носи грилон чарапе, док не дође време за депилацију. Јер, нећете одлазити у салон и одвајати новац и слободно време на сваких пар дана да бисте уклонили тих пар длачица. И тако избор гардеробе, одласци на догађаје, уживање у купању и пливању, интимни односи, лекарски прегледи, почну да вам зависе од тога јесте ли били или када треба да одете на депилацију. Има пак и оних којима је све то сувише интимно, имају сумње по питању хигијене или не подносе да се њиховом кожом бави неко други, па им је одлазак у салон свакако неприхватљив. Дугорочније решење, иако не гарантовано трајно, је за сада само ласерска епилација, која је великом броју дама прилично скупа. А дилему да ли се у ово упустити појачава и чињеница да је овај метод релативно кратко у примени да би се стручњаци усагласили колико је заиста здраво уништити корен длаке и може ли то имати лоше ефекте по здравље коже и тела.

И тако, кренете да трагате за лаким решењем у удобности свога дома. И данас се сећам како је први такав покушај изгледао у тинејџерским данима многих девојака – правац дрогерија, купује се восак у кутијици, затим савесно одабире нека мамина шерпа коју се надамо да би пристала да жртвује, стара или са туфнама, укућане истерујемо из куће, и – ритуал може да почне. Након неколико сати резултат је обично бивао исти – тек понека скинута длачица, посао недовршен, сати и сати изгубљени на догревање и хлађење воска, а његови трагови свуда по кући. Забавно за препричавање, али данас, захваљујући италијанској компанији Artsana и бренду Lycia, доступно нам је брзо, једноставно и ефектно решење за уклањање нежељених длачица.
Бренд Lycia, посебно за модерне и активне даме, дизајнирао је производ за ефикасну депилацију у кућним условима, који даје трајније резултате, безбедан је, и поуздан. Lycia траке за депилацију доступне су у три линије, како би подмириле специфичне потребе у зависности од осетљивости коже и подручја које се депилира. “Нежан додир” траке намењене су за депилацију лица, руку и ногу, и најбољи су избор за осетљиву кожу јер садрже екстракт невена који умирује кожу након депилације. Траке “Савршен додир” садрже пчелињи восак и уље јојобе, а намењене су дамама са нормалном кожом за депилацију лица, руку, ногу, пазуха и бикини зоне. Линија “Природни додир” садржи траке за депилацију са 100% природним воском и благим биљним мирисом, а намењене су свим типовима коже.

Коришћење Lycia трака за депилацију врло је једноставно и практично. Траке са воском заиста се загреју међу длановима након свега неколико секунди, након чега се одлепе једна од друге и наносе на чисту и суву кожу коју депилирате. Траку притиснете, и одмах повучете у смеру супротном од смера раста длачица. У паковању су вам, поред трака, доступне и специјалне уљане марамице којима ћете уклонити вишак воска са коже, и истовремено умирити кожу негујућим састојцима којима су натопљене. Сви Lycia производи за депилацију дерматолошки су тестирани и не садрже боје, парфеме и конзервансе.
Сада у понуди овог бренда можете пронаћи и дезодорансе за различите намене. Након депилације препоручујемо розе дезодоранс Daily care, цветног и нежног мириса, који не садржи алкохол, вештачке боје и парабене те је као такав погодан за наношење на осетљиву кожу након депилације. Уколико вас занима 48-часовна ефикасна заштита уз освежавајуће мирисне ноте, регулацију знојења и помоћ у неутралисању непријатних мириса, погледајте дезодорансе у комплетној понуди и пронађите онај који вам највише одговара.
Ако бирате да се саме депилирате, бирајте елегантно и поуздано. Бирајте Lycia производе.
Аутор: Редакција
Текст написан у сарадњи са компанијом Кепром.