Maske od danas obavezne i za decu

17 jula, 2020

Vlada Srbije je na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 donela nove mere koje se sada odnose na sva naseljena mesta u Srbiji.

Foto: Canva

Doneta je preporuka da se maske koriste na svim javnim mestima na otvorenom, dok je korišćenje maski obavezno na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metra, kao što su redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta. Obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru (javni prevoz, prodavnice, tržni centri), naravno, ostaje na snazi.

U saopštenju Vlada navodi da na javnim mestima između okupljenih mora postojati razmak od najmanje metar i po, odnosno da na svaka četiri kvadratna metra može biti samo jedna osoba.

“Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku”, ukazala je Vlada.

Podsećamo i da je Vlada početkom meseca odredila kaznu u visini od 5.000 dinara za svako fizičko lice koje bude kršilo meru obaveznog nošenja zaštitne maske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Maske od danas obavezne i za decu"

  1. Bogdan kaže:

    Zato uvesce online, deci ne treba skola, a ko zeli dodatno zvace nastavnika koji se ne plasi i normalno da ga obuci… Bar ce kuriri raditi u skoli

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama