Мастер предметне наставе од сад на Филозофском факултету

29 децембра, 2016

Студенти и они који желе да раде у просвети од наредне године могу да упишу нови мастер на Филозофском факултету у Нишу. Мастер предметне наставе је намењен онима који су завршили основне студије на неком од акредитованих факултета, а након школовања желе да буду наставници у основним или средњим школама.
Усвојена су нова звања кроз студијске програме, каже декан Наталија Јовановић, па ће тако, поред наставника предметне наставе, мастер студије моћи да упишу и они који желе да буду аналитичари социјалне политике или социјални педагози.
Законом о основама система образовања више нико не може да ради у школи без мастера. Мастер предметне наставе је управо предвиђен за све који ће, рецимо, радити у средњим стручним школама. Направили смо велику ствар, јер сада имамо 3 нова занимања на факултету – каже декан.
Сва три нова научна звања настала су у оквиру Темпус пројекта, којим је руководила Јелисавета Тодоровић и тиме је, каже, добијена проширена листа научних, академских и стручних звања.
Мастер аналитичар социјалне политике и социјални педагог настали су у оквиру једног међународног пројекта на коме смо заједно радили са Универзитетом у Новом Саду и Београду и партнерским Универзитетима из Данске, Катаније и Енглеске. У оквиру тог програма смо креирали базичне студије социјалне политике и социјалног рада и мастер студије социјалног рада и социјалне педагогије. Сви су акредитовани и изводе се на Филозофском факултету у Нишу – додаје Тодоровић.
Подсетимо, ове године је на Филозофском факултету уписана и генерација студената на основним студијама социјалне политике и социјалног рада, а мастер студије уписали су они који желе да буду социјални радници. Крајем новембра студенти су могли да се пријаве и за мастер студије француског језика.
Извор: Јужне вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама