Master predmetne nastave od sad na Filozofskom fakultetu

decembar 29, 2016

Studenti i oni koji žele da rade u prosveti od naredne godine mogu da upišu novi master na Filozofskom fakultetu u Nišu. Master predmetne nastave je namenjen onima koji su završili osnovne studije na nekom od akreditovanih fakulteta, a nakon školovanja žele da budu nastavnici u osnovnim ili srednjim školama.
Usvojena su nova zvanja kroz studijske programe, kaže dekan Natalija Jovanović, pa će tako, pored nastavnika predmetne nastave, master studije moći da upišu i oni koji žele da budu analitičari socijalne politike ili socijalni pedagozi.
Zakonom o osnovama sistema obrazovanja više niko ne može da radi u školi bez mastera. Master predmetne nastave je upravo predviđen za sve koji će, recimo, raditi u srednjim stručnim školama. Napravili smo veliku stvar, jer sada imamo 3 nova zanimanja na fakultetu – kaže dekan.
Sva tri nova naučna zvanja nastala su u okviru Tempus projekta, kojim je rukovodila Jelisaveta Todorović i time je, kaže, dobijena proširena lista naučnih, akademskih i stručnih zvanja.
Master analitičar socijalne politike i socijalni pedagog nastali su u okviru jednog međunarodnog projekta na kome smo zajedno radili sa Univerzitetom u Novom Sadu i Beogradu i partnerskim Univerzitetima iz Danske, Katanije i Engleske. U okviru tog programa smo kreirali bazične studije socijalne politike i socijalnog rada i master studije socijalnog rada i socijalne pedagogije. Svi su akreditovani i izvode se na Filozofskom fakultetu u Nišu – dodaje Todorović.
Podsetimo, ove godine je na Filozofskom fakultetu upisana i generacija studenata na osnovnim studijama socijalne politike i socijalnog rada, a master studije upisali su oni koji žele da budu socijalni radnici. Krajem novembra studenti su mogli da se prijave i za master studije francuskog jezika.
Izvor: Južne vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama